Start werken aan kruispunt Vijfhuizen in Erpe-Mere

Op maandag 5 mei 2014 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van kruispunt Vijfhuizen in Erpe-Mere. Door een nieuw wegdek, een bredere busbaan en veilige fiets- en voetpaden aan te leggen, wordt het kruispunt veiliger en compacter. Ook de haakse aansluiting van de Dorpstraat op de Oudenaardsesteenweg wordt veiliger gemaakt. Onder het kruispunt en de aantakkende straten komt een nieuwe, gescheiden riolering. De werken moeten eind oktober 2014 afgerond zijn.

Fase 1: van 5 mei tot eind augustus 2014

Tijdens de eerste fase wordt de Gentsesteenweg aangepakt. Het fiets- en voetpad en het wegdek worden onder handen genomen en de riolering wordt heraangelegd. Deze werken beginnen op 5 mei en lopen tot eind augustus. Om de hinder voor het doorgaand verkeer zoveel mogelijk te beperken, wordt er tijdens fase 1 in 4 deelfases gewerkt.

Fase 2: van eind augustus tot eind september 2014

Na het afronden van fase 1 begint de aannemer met de werken aan het kruispunt zelf.
Het wordt een compacter en veiliger kruispunt voor alle weggebruikers. Het einde van fase 2 is voorzien voor eind september 2014.

Fase 3: van eind september tot eind oktober 2014

Aansluitend op de werken aan het kruispunt Vijfhuizen starten de wegenwerken aan de N46 (Oudenaardsesteenweg) en aan de N442 (Leedsesteenweg).

Verkeershinder

Tijdens de eerste twee deelfases van fase 1 (van 5 mei tot eind juni 2014) blijft het verkeer op de Gentsesteenweg mogelijk in beide richtingen. Ook alle handelszaken blijven bereikbaar. Om een veilige situatie te creëren voor het verkeer en voor de mensen op de werf, wordt de maximumsnelheid beperkt tot 30 km/u.

De zijstraten die uitkomen op de Gentsesteenweg blijven in principe open tijdens de werken. Enkel wanneer er werken worden uitgevoerd ter hoogte van die zijstraten, zullen deze voor een bepaalde tijd afgesloten worden.

De werken aan het kruispunt Vijfhuizen zijn afgestemd op de werken in de Bossestraat te Erpe-Mere.

Meer informatie en omleidingen vindt u op www.wegenenverkeer.be/vijfhuizen.