Spoedherstelling op E17 in Sint-Niklaas tijdens weekend

Op vrijdag 8 november om 20u gaat het Agentschap Wegen en Verkeer met spoed aan de slag op de E17 in Sint-Niklaas. Net voorbij de oprit Sint-Niklaas-West (14) op de E17 richting Kortrijk voert de aannemer een dringende herstelling uit aan een voeg in het wegdek. Het verkeer op de  E17 richting Kortrijk zal hierdoor maar één rijstrook ter beschikking hebben. Alle op- en afritten in Sint-Niklaas blijven open. De werken moeten op dinsdagochtend 12 november klaar zijn. Het agentschap verwacht grote verkeershinder tijdens de werken. Het raadt weggebruikers aan extra alert te zijn voor de signalisatie langs en boven de weg en de snelheidsbeperking aan de werfzone strikt op te volgen.

 

Spoedherstelling 
Op de E17 richting Kortrijk net voorbij de oprit Sint-Niklaas-West (14) gaat het wegdek over van beton naar asfalt. Op die plek ligt een voeg die dringend hersteld moet worden. Om kwalitatief werk te leveren en ook veilig te kunnen werken, moeten twee rijstroken van de snelweg richting Kortrijk dicht. Ook de parallelweg (de twee rijstroken naast de snelweg) krijgt één rijstrook in plaats van twee. Op dinsdagochtend 12 november voor de ochtendspits moeten alle werken klaar zijn. De timing is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Verkeerssituatie van 8/11 om 20u tot di 12/11 om 5u30
De E17 richting Kortrijk beschikt over één rijstrook. De parallelweg (net naast de snelweg) beschikt ook over één rijstrook in plaats van twee. De oprit en afrit Sint-Niklaas-West (14) richting Kortrijk zijn open. Ook de op- en afritten Sint-Niklaas-centrum (15) en Temse (15) zijn open. Op de E17 richting Antwerpen wordt niet gewerkt.   

Veiligheid aan de werf
Voor de veiligheid van de arbeiders en weggebruikers geldt er een snelheidsbeperking van 70km/u.

Deze info kunt u nalezen op www.wegenenverkeer.be/Sint-Niklaas