Oprit Wommelgem van E313 naar Antwerpen afgesloten voor plaatsing nieuwe vangrails

Vanaf maandag 5 mei worden vangrails vervangen op de E313 tussen Wommelgem en Deurne. Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, gebeurt dat ‘s avonds en ’s nachts. Tijdens de werken zal de oprit naar de snelweg richting Antwerpen aan de rotonde in Wommelgem afgesloten zijn. Dat is ook het geval overdag tijdens de weekends van 10, 17 en 24 mei. De werken gebeuren in opdracht van De Lijn en duren tot 6 juni.

Momenteel legt De Lijn een nieuwe tramverbinding aan tussen de P+R aan de rotonde in Wommelgem en het Astridplein in Antwerpen. Die tramlijn loopt op de Ruggeveldlaan in Deurne onder de brug van de E313 door. Daar buigt de lijn af naar Wommelgem  en loopt ze door parallel met de E313 naar het rondpunt. Om de veiligheid van de tram naast de snelweg te garanderen, zijn er hogere vangrails nodig op de E313.

Oprit dicht ’s avonds en tijdens enkele weekends

  • Tijdens de week  worden de werken ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd. Van maandag tot en met donderdag is de oprit afgesloten vanaf 20.30 uur, op vrijdag vanaf 21.30 uur. Uiterlijk om 5.00 uur ‘s morgens, dus voor de start van de ochtendspits, gaat de oprit weer open.
  • In de weekends van 10, 17 en 24 mei is de oprit het hele weekend afgesloten, dus ook overdag.

Omleiding naar Antwerpen

Tijdens de afsluiting van de oprit aan het rondpunt van Wommelgem wordt het verkeer naar Antwerpen omgeleid via de Autolei, de Boterlaarbaan en de Luitenant Lippenslaan.