Nieuwe geluidsschermen voor E17 in De Pinte

Vanaf maandag 8 april plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer geluidsschermen langs de E17 tussen Zwijnaarde en De Pinte.  De nieuwe schermen zullen de geluidshinder voor de omwonenden aanzienlijk verminderen. Tijdens de werken blijft verkeer op de E17 mogelijk over drie versmalde rijstroken. Het verbreden van de brug van de E17 over de Grote Steenweg wijzigt de verkeerssituatie op de Grote Steenweg (N60C) zelf. De werken beginnen op 8 april en duren tot eind juni.

Wat houden de werken in?

Op drie verschillende plaatsen worden nieuwe geluidschermen geplaatst over een lengte van ongeveer 2 km langs de E17 tussen Zwijnaarde en De Pinte. De schermen in De Pinte zullen zorgen voor een verbetering op vlak van geluidshinder voor de woonwijk Den Beer. In Zwijnaarde komen er geluidsschermen voor de woningen in de omgeving van Heerweg-Zuid en Pont Noord.

De brug in de E17 boven de Grote Steenweg (N60C) moet verbreed worden zodat er voldoende ruimte is voor de geluidsschermen. 


 

Hoe rijdt het verkeer?

Verkeerssituatie op de E17 vanaf 15 april tot in juni

Het verkeer op de E17 richting Antwerpen rijdt vanaf 15 april op drie versmalde rijstroken. Twee weken later, vanaf 29 april starten de werken richting Kortrijk met een gelijkaardige verkeerssituatie. Alle verkeer op de E17 rijdt tot midden juni over drie versmalde rijstroken in de beide rijrichtingen.

Verkeerssituatie op de Steenweg (N60C) vanaf 8 april

Voor de veiligheid tijdens de werken moet de Grote Steenweg (N60C) dicht voor autoverkeer. Enkel fietsers en voetgangers kunnen onder de brug door en mogen langs de werfzone passeren. Het gemotoriseerd verkeer op de Grote Steenweg (N60C) rijdt in beide richtingen om via Pont Noord, Heerweg-Zuid en de KrekelstraatDeze situatie gaat in voege op 8 april en blijft zo tot eind juni.

Werken in de buurt

Ondertussen blijft het agentschap ook aan het werk aan het op- en afrittencomplex in De Pinte. Meer info en alle omleidingsplannen over deze werken kan je vinden op www.wegenenverkeer.be/Depinte

 

'Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.'