Nieuwe fietsoversteekplaats aan kruispunt N41/N47 in Lebbeke

Op maandag 14 januari 2019 starten werkzaamheden op het kruispunt van de Rijksweg (N41) met de Dendermondsesteenweg (N47) in Lebbeke. Er komt een nieuwe fietsoversteekplaats over de directe rechtsafslagstrook vanuit Lebbeke richting Hamme vlak naast het kruispunt (bypass). Tijdens de werken blijven alle bewegingen mogelijk maar moet verkeer rekening houden met hinder. Voor de veiligheid geldt een snelheidsbeperking van 50 km per uur. De werken zullen ongeveer twee weken duren.

Wat doen we?

De aannemer werkt op de rechtstreekse rechtsafslagstrook vanuit Lebbeke naar Hamme vlak naast het kruispunt van de Dendermondsesteenweg (N47) met de Rijksweg (N41) in Lebbeke. Op de bypass zijn nu twee oversteekplaatsen voor fietsers. Die verdwijnen en in de plaats komt er één duidelijke fietsoversteekplaats. De voorrangsregeling wijzigt: fietsers zullen hier in de toekomst voorrang moeten geven. De werken starten op 14 januari en duren twee weken. 

Hoe rijdt het verkeer?

De bypass van de Dendermondsesteenweg (N47) naar de Rijksweg (N41) richting Hamme gaat dicht. Alle verkeer van Lebbeke naar Hamme kan op het kruispunt met de lichten de N41 naar Hamme oprijden. Fietsers zullen tijdens de werken een afgebakende fietsstrook krijgen. Alle verkeer blijft mogelijk op het kruispunt.

Veilige werf

Voor de veiligheid is er een snelheidsbeperking van 50 km/u in de werfzone.