Nieuwe asfalt voor kruispunt N41 met Denweg in Dendermonde

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 4 november met de aanleg van een nieuwe asfaltlaag op het kruispunt met de N41 en de Denstraat in Dendermonde. Dit is de laatste fase in de heraanleg van het kruispunt. Het verkeer op de N41 rijdt richting Hamme rijdt over één rijstrook. Het verkeer richting Dendermonde en de fietsers volgen een omleiding. Er geldt aan de werf een snelheidsbeperking van 50km/u. De werken starten op 4 november en duren 1 week.

 

Wat houden  de werken in?
Op het kruispunt met de  N41 en de Denstraat in Dendermonde zijn in september vrijliggende fietspaden aangelegd.  Ook werden de verkeerslichten aan de oversteken aangepast. In een laatste fase krijgt het kruispunt een volledig nieuw wegdek in asfalt met nieuwe markeringen. De aannemer start met de asfaltwerken op maandag 4 november en zal één week aan het werk zijn. Asfaltwerken zijn sterk weersafhankelijk en de timing kan nog wijzigen.

Verkeerssituatie
Tijdens de werken is het kruispunt langs beide zijden afgesloten van de N41. Het verkeer rijdt op de N41 richting Hamme over één rijstrook. Het verkeer op de N41 richting Dendermonde neemt de Dendermondsesteenweg en volgt de N470 richting Grembergen. Het verkeer vanuit Grembergen en vanuit Moerzeke uit de Denstraat kan niet naar de N41 en rijdt om via de Hamsesteenweg (N470) en de Neerstraat. Fietsers kunnen niet langs de werfzone passeren en rijden om via de Neerstraat en de fietssnelweg in de beide richtingen.

Veilig fietsen langs N41
In september zijn aan het kruispunt nieuwe vrijliggende fietspaden aangelegd en aansluitend werden de verkeerslichten hierop aangepast. De laatste stap is het vernieuwen van het wegdek zelf. Met de volledige heraanleg van het kruispunt investeert AWV hier in een veilige oversteek naar de fietssnelweg langs de N41.