Nieuw fiets- en voetpad langs Turnhoutsebaan (N112) in Wijnegem

Vanaf maandag 12 november vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het fiets- en voetpad van de Turnhoutsebaan (N112) in Wijnegem tussen de grens met Schilde en ‘De Groene Slager’. De werken zullen ongeveer een maand duren. Tijdens deze periode blijft verkeer richting Schilde meestal mogelijk, verkeer richting Antwerpen volgt een omleiding via de Houtlaan en de ’s Gravenwezelsteenweg.
 

Nieuw voet- en fietspad

Vorig jaar heeft AWV het fietspad van de Turnhoutsebaan richting Schilde gedeeltelijk vernieuwd. Nu wordt ook het fietspad aan de overzijde aangepakt. Het huidige fietspad in klinkers is verouderd en niet erg comfortabel voor fietsers. Tussen de grens met Schilde en ‘De GroeneSlager’ wordt een nieuw fietspad aangelegd in asfalt. Dat zal aangenamer zijn om over te fietsen. Ook het voetpad wordt ineens mee vernieuwd.
 

Timing en hinder

De werken starten op maandag 12 november en duren tot midden december.
Doorgaand verkeer richting Schilde heeft steeds doorgang op de Turnhoutsebaan (N112).Verkeer komende van Schilde richting Wijnegem/Antwerpen wordt omgeleid via de Houtlaan (N12) en de ’s Gravenwezelsteenweg. Op de Houtlaan zal er geen hinder zijn, maar afslaan richting de Turnhoutsebaan is tijdens de werken niet mogelijk.
Fietsers kunnen in beide richtingen gebruik maken van het fietspad aan de overzijde.
Bussen van De Lijn worden tijdens de werken omgeleid. De haltes in de werfzone zullen tijdelijk afgeschaft worden.
 
Begin december, wellicht op 3 en 4 december, zal de Turnhoutsebaan gedurende twee dagen volledig afgesloten worden. Dan wordt er bij het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Houtlaan een boom gerooid om het zicht op wachtende/overstekende fietsers te verbeteren. Tijdens die dagen volgt het verkeer in beide richtingen de omleiding via de Houtlaan en de ’s Gravenwezelsteenweg.


 

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds terug te vinden op: www.wegenenverkeer.be/wijnegem.