N702 Diepenbeek - vernieuwing binnenbocht Boudewijnlaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt op de Boudewijnlaan (N702) in de richting van Diepenbeek vanaf maandag 19 augustus 2019 de binnenbocht ter hoogte van de Tuikabelbrug. De werken nemen een tiental dagen in beslag. Verkeer kan steeds langs de werfzone blijven rijden, uitgezonderd tijdens de afrondende nachtelijke asfalteringswerken. Dan geldt er een omleiding via de Campuslaan en de Ginderoverstraat. 

Om de veiligheid en doorstroming op de Boudewijnlaan ook te verbeteren richting Diepenbeek, wordt nu de binnenbocht vernieuwd. Dit vanaf het kruispunt met de Campuslaan tot voorbij de Mizerikstraat na de bocht. Een verlengde invoegstrook vanaf de Campuslaan moet het oprijden van de N702 vlotter en veiliger maken. Door het verlengen van de invoegstrook is het nodig om op de Boudewijnlaan de twee rijstroken door te trekken tot na de bocht, waar dit voorheen één rijstrook was. Het wegdek zal er over de volledige breedte worden vernieuwd.

De aantakkingen van de Mizerikstraat en Passionistenstraat worden vanaf 20 augustus 2019 definitief afgesloten ter hoogte van de Boudewijnlaan.

Minderhinder-maatregelen: gefaseerde uitvoering en nachtelijke omleiding
Op maandag 19 augustus 2019 starten de werken aan de rechtsafslagstrook van de Campuslaan naar de Boudewijnlaan richting Genk. Deze bypass wordt dan afgesloten, maar verkeer op de Campuslaan kan via de verkeerslichten steeds rechtsaf blijven rijden richting Genk. 

Doorgaand verkeer op de Boudewijnlaan kan tijdens het grootste deel van de werken steeds langs de werfzone blijven rijden. Buiten de spitsuren kan dat tijdelijk over één rijstrook zijn. 

De N702 wordt voor deze werken slechts één nacht volledig afgesloten ter hoogte van de werken, vanaf maandagavond 26 augustus 2019. Er geldt dan een omleiding voor verkeer richting Genk vanaf de verkeerslichten via de Campuslaan en Ginderoverstraat. 

Opgelet: deze planning kan nog wijzigen, afhankelijk van de werf- en weersomstandigheden.