Heraanleg rotonde ‘Drie sleutels’ in Gent

Vanaf 17 augustus pakt het Agentschap Wegen en Verkeer rotonde ‘Drie sleutels’ aan in Gent. De heraanleg moet de rotonde een pak veiliger maken voor fietsers en voetgangers. Door gefaseerd te werken, blijft verkeer op de N43 steeds mogelijk. De werken moeten eind dit jaar afgerond zijn.  

Wat houden de werken in?

Fietsers rijden na de heraanleg niet langer op de rotonde, maar op vrijliggende fietspaden langs de rotonde. Hierdoor kruisen ze de Kortrijksesteenweg en de zijstraten aan het begin van de straat. Middeneilandjes zorgen voor een oversteekbeweging in twee tijden. Hetzelfde geldt voor voetgangers. Deze maatregelen maken de rotonde een pak veiliger voor de zwakke weggebruiker. De aannemer vernieuwt ook het wegdek van de rotonde.

Fasering en omleidingen

Fase 1: 17/8 - 24/8

In deze fase voert de aannemer een aantal voorbereidende werken uit, die ervoor zullen zorgen dat verkeer op de Kortrijksesteenweg in de volgende fasen altijd mogelijk blijft. Er gelden geen omleidingen, maar niet alle rijstroken zijn open.

Fase 2: 24/8 - half oktober

De werkzone ligt aan de noordzijde van de rotonde. Verkeer op de Kortrijksesteenweg blijft in twee richtingen mogelijk. De Driesleutelsstraat en de Adelaarsstraat zijn afgesloten van de N43. Verkeer rijdt om via de Sint-Dionysiusstraat of via de Witbakkerstraat en de Kleine Gentstraat.

Fase 3: half oktober - half december

De werkzone ligt nu aan de zuidkant. Verkeer op de Kortrijksesteenweg blijft in beide richtingen mogelijk. De Baron de Gieylaan is afgesloten. Er geldt een omleiding via de Rosdamstraat.

Fase 4: half december - kerstvakantie

In de laatste fase legt de aannemer de middeneilandjes aan. 

1 nacht asfalteringswerken in het voorjaar van 2016

De werken worden afgerond met de asfaltering van de rotonde. Om de hinder te beperken en de juiste weersomstandigheden te hebben, voert AWV deze werken in één nacht in het voorjaar van 2016 uit.  

Alle info over deze werken op www.wegenenverkeer.be/driesleutels