Heraanleg ring Aalst (R41): start nieuwe fase met hinder vanaf 15 januari

Op dinsdag 15 januari 2019 na de ochtendspits start het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van de definitieve rotonde op het kruising van de Boudewijnlaan (R41) en de Gentsesteenweg (N9). Er gelden vanaf dan enkele nieuwe omleidingen. Automobilisten houden best rekening met hinder en langere rijtijden. Deze situatie duurt tot eind maart 2019. 

 

Wat houden de werken in?

Op dinsdag 15 januari starten de werken aan de definitieve rotonde op de kruising van de Boudewijnlaan (R41) met de Gentsesteenweg (N9). De tijdelijke rotonde verdwijnt. Het wegdek wordt volledig opgebroken en heraangelegd. Deze fase duurt tot eind maart.

.
Situatie voor het verkeer

Het verdwijnen van de tijdelijke rotonde zorgt voor extra omleidingen vanaf 15 januari. Het verkeer richting Gent rijdt op de Gentsesteenweg (N9) via Vijfhuizen (N9) en de Oudenaardsesteenweg (N46). Het verkeer vanuit Brussel richting Vijfhuizen rijdt via de E40 en de Oudenaardsesteenweg (N46). Het lokaal verkeer vanuit de Boudewijnlaan en Siesegemlaan (R41) rijdt via de Kwalestraat, de Sint-Jobstraat en de Capucienenlaan/Gentsesteenweg (N9). Het verkeer vanuit Vijfhuizen (N9) richting het centrum en omgekeerd kan gewoon via de Gentsesteenweg (N9) rijden. Voetgangers en fietsers blijven de huidige omleidingen volgen.

Alle info en plannetjes op www.ringaalst.be
 
Wegenwerken zijn weersafhankelijk. Deze planning is dan ook onder voorbehoud en kan nog wijzigen.