Fietstunnel IMEC wordt vrijdag opengesteld voor fietsers en voetgangers

De fietstunnel aan het kruispunt van de Celestijnenlaan met de Boudewijnlaan in Leuven wordt vanaf vrijdag opengesteld voor fietsers en voetgangers. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt hier al sinds februari 2014 aan een beter en veiliger kruispunt.


Fietstunnel verhoogt veiligheid zachte weggebruiker
AWV maakte van deze herinrichting ook gebruik om en nieuwe fietstunnel aan te leggen onder de Boudewijnlaan. Zachte weggebruikers kunnen van die tunnel gebruik maken om zich op een veilige manier van de Arenbergcampus naar het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg of omgekeerd te verplaatsen. De fietstunnel verhoogt met andere woorden de veiligheid voor de zachte weggebruikers aan het kruispunt.

 

Laatste hand wordt gelegd aan de weg
De wegeniswerken lopen op dit kruispunt stilaan op hun einde. De komende weken worden leidingen en kabels getrokken opdat de verkeerslichten en verlichting kan geplaatst worden. Ook moeten nog vier portieken geplaatst worden. De situatie voor het autoverkeer blijft voorlopig dezelfde: Het noordelijke deel van de Celestijnenlaan blijft nog afgesloten. Half maart hoopt AWV de weg open te stellen.


Betere infrastructuur voor Leuvense fietsers

De ontsluiting van campus Arenberg met fietspaden rondom is een grote stap voorwaarts voor het fietsverkeer in Leuven. Ook in de komende jaren blijft AWV inzetten op het fietsverkeer: in 2015 gaat AWV een veilig en verhard fietspad aanleggen langs de E40 door het Heverleebos, en onlangs werden de plannen aangekondigd voor een fietspad onder de Lüdenscheidsingel.