E314 Maasmechelen - herstelling brugvoeg

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal op de E314 ter hoogte van het complex 33 Maasmechelen vrijdagnacht een dringende herstelling van een brugvoeg uitvoeren. In de rijrichting Lummen zal de autosnelweg daardoor plaatselijk worden afgesloten vanaf vrijdag 6 september om 20u tot zaterdagochtend 7 september. Het verkeer komende vanuit Nederland rijdt er plaatselijk over één rijstrook via de afrit en een tijdelijke doorsteek. Tijdens een later weekend zal een nieuwe brugvoeg worden geplaatst. 

 

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen zeer gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van brugvoegen moet spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren. 

Op de E314 in Maasmechelen zal het Agentschap Wegen en Verkeer nu een dringende herstelling uitvoeren van een brugvoeg op de snelwegbrug over de N78 Rijksweg. Dit enkel in de rijrichting van Lummen. De huidige brugvoegwordt over de volledige breedte verwijderd en tijdelijk hersteld met asfalt. Tijdens een later weekend zal onder goede weersomstandigheden een nieuwe brugvoeg worden geplaatst. 

Minderhinder-maatregelen: nachtwerk weekend, verkeer plaatselijk over één rijstrook
De E314 wordt In de richting Lummen plaatselijk afgesloten vanaf vrijdag 6 september om 20u tot zaterdagochtend 7 september. 

Het verkeer komende vanuit Nederland rijdt er plaatselijk over één rijstrookvia een gedeelte van de afrit en een tijdelijke doorsteek.