Diestsesteenweg (N2) in Kessel-Lo: Wegen en Verkeer werkt aan bushaltes ‘H. Hartkerk’

In februari voert Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan de bushaltes ‘H. Hartkerk’ op de Diestsesteenweg (N2) in Kessel-Lo (Leuven). Tijdens de werken wordt het verkeer plaatselijk over één rijstrook geleid. Dit is enkel het geval tijdens de daluren, tussen 9u00 en 15u30. Volgens de huidige planning duren de werken tot eind februari 2020.

 

Voormalige halte omgevormd tot strook voor kortparkeren

In de week van 10 februari start een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer met werken aan de voormalige bushalte ‘H. Hartkerk’ in de richting van Diest, ter hoogte van de Werkhuizenstraat. De halte, die op dit moment niet meer in dienst is, wordt omgevormd tot een strook voor kortparkeren. Tegelijkertijd starten ook werken aan de bushalte ‘H. Hartkerk’ in de richting van Leuven. Deze bushalte wordt verhoogd en het fietspad plaatselijk heraangelegd. In de toekomst loopt het fietspad achter de bushalte door. Volgens de huidige planning duren de werken aan beide bushaltes tot eind februari 2020.

 

Verkeer tijdens daluren plaatselijk over één rijstrook

Ter hoogte van de voormalige halte ‘H. Hartkerk’ richting Diest wordt er tijdens de werken plaatselijk één rijstrook ingenomen. Het verkeer kan beurtelings langs de werfzone rijden door middel van tijdelijke verkeerslichten. Om het verkeer op de Diestsesteenweg zo weinig mogelijk te hinderen, zullen de tijdelijke verkeerslichten enkel geplaatst worden tussen 9u00 en 15u30, wanneer er minder verkeer is. Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs de werken, afgescheiden van het autoverkeer door middel van bakens. 

De werken aan de halte ‘H. Hartkerk’ richting Leuven gebeuren grotendeels van op het pleintje achter de bushalte, zonder het verkeer te hinderen. Op bepaalde tijdstippen zal ook aan deze bushalte het verkeer tijdelijk over één rijstrook worden geleid. Dit gebeurt enkel op momenten wanneer er niet aan de voormalige halte wordt gewerkt. 

 

Deze informatie kan je nog eens nalezen op www.wegenenverkeer.be/leuven