Avond- en nachtwerk vanaf 8 augustus: kruispunt N19, Zoutstraat en Redersstraat 2 nachten afgesloten

Wegen en Verkeer plant tussen donderdagavond 8 augustus tot zaterdagochtend 10 augustus de laatste werkfasen voor de verbinding Vaartkom - ring Leuven, waarbij er in 2 nachten asfalterings- en markeringswerken uitgevoerd worden (zie faseringen hieronder). Tussen 22u ‘s avonds en 6u ‘s ochtends wordt de Vaartkom (Aarschotsesteenweg N19, Zoutstraat en Redersstraat) dan ook volledig afgesloten voor verkeer en worden de nodige omleidingsroutes voorzien voor lokaal en doorgaand verkeer langs de Kolonel Begaultlaan, Engels Plein, Lüdenscheidsingel…

Enkel vrijdag 9 augustus kan verkeer overdag doorrijden tussen 6 u. 's ochtends tot 20 u. 's avonds. Nadien plaatst de aannemer opnieuw de werfsignalisatie voor het aanbrengen van de finale markering.
Wegen en Verkeer en haar aannemer hebben, in samenspraak met de stad en politie Leuven, een planning in fasen uitgewerkt. Als het onstabiele weer geen stokken in de wielen steekt, wordt vanaf zaterdagochtend 10 augustus het kruispunt van de Aarschotsesteenweg met de Zoutstraat en Redersstraat opnieuw opengesteld voor verkeer.

 

Vaartkom avond/nacht afgesloten tussen 20u/22u en 6u tijdens:

  • Nacht van 8/8 > 9/8: Wegfrezen oude asfalt en plaatsen nieuwe asfalt
    Van donderdagavond 8 augustus (22u.) tot vrijdagochtend 9 augustus (6u.)

  • Nacht van 9/8 > 10/8: Aanbrengen van markering
    Van vrijdagavond 9 augustus (20u.) tot zaterdagochtend 10 augustus (6u.)

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) realiseert sinds 3 december 2018 de aansluitingen van de nieuwe klapbrug en de bestaande Vaartkombrug over het kanaal Leuven-Dijle met de Aarschotsesteenweg (N19) en via de Zoutstraat en de Redersstraat met de ring van Leuven (R23). De Vlaamse overheid investeert 2,7 miljoen euro aan de Leuvense Vaart zodat het verkeer van het Engels Plein richting de Zoutstraat en Diestsevest na de realisatie niet langer moet omrijden via de Havenkant.  Ook voor de fietsers betekent dit een vervollediging van de fietsverbindingen tussen de Vaartkom en Leuven centrum.

 
Volg de werken online