7 nieuwe bomen in Geraardsbergen

Het Agentschap Wegen en Verkeer start met vervangen van 7 bomen langs de Guilleminlaan (N496) en Oudenaardsestraat (N493) in Geraardsbergen. Het vellen van de bomen gebeurt op zondag 8 december. Voor de veiligheid moet alle verkeer omrijden. De werken gebeuren op zondag om de hinder zoveel als mogelijk te beperken.

Vellen van dode en zieke bomen in Geraardsbergen

Op zondag 8 december verwijdert het Agentschap Wegen en Verkeer 7  bomen op twee plaatsen in Geraardsbergen. Tussen 7u en 10u worden twee beuken langs de Guilleminlaan (N496) weggenomen. Deze beuken hebben de grote droogte van de voorbije zomers niet overleefd. Aansluitend, tussen 10u en 18u worden vijf zieke Essen (Essenziekte) langs de Oudenaardsestraat (N493) geveld. De bomen laten staan, betekent een gevaar voor de weggebruikers. Begin 2020 worden ze alle 7 vervangen. Voor de veiligheid wordt de weg volledig afgesloten.

Verkeerssituatie Guilleminlaan (N496)

Bij het vellen van de bomen wordt de Guilleminlaan (N496) afgesloten vanaf 7u tot 10u. Alle verkeer rijdt om via de Meersstraat en de Kattestraat in de beide richtingen.

Verkeerssituatie Oudenaardsestraat (N493)

Tussen 10u en 18u gaat de Oudenaardsestraat (N493) dicht. Het verkeer richting Brakel rijdt om via de Hazelaarstraat, Geraadsebergsestraat, Kerkstraat, Wassegemstraat, Opstaldries, Kloosterstraat en de Nieuwstraat naar de N8. Het verkeer richting Geraardsbergen rijdt om via de Reepstraat, Everbeek, Rekestraat,  Zarlardinge en de Watermolenstraat terug naar de N493.