Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken N34 Ringlaan Wenduine in zomerpauze tot eind augustus, volgende fase start begin september

Werken N34 Ringlaan Wenduine in zomerpauze tot eind augustus, volgende fase start begin september

Van 1 juli tot eind augustus 2022 wordt er niet gewerkt op de Ringlaan (N34) in Wenduine. De werken van Wegen en Verkeer gaan twee maanden in zomerpauze, auto’s en fietsers moeten dan tijdelijk geen omleiding volgen. Begin september gaat de aannemer verder met de volgende fase van de herinrichting, het stuk tussen het Duinrozenpad en de Brugsesteenweg.

Zomerpauze

Sinds februari dit jaar werkt de aannemer op de Ringlaan tussen het Duinrozenpad en de Langestraat. Als alles volgens planning verloopt, werkt de aannemer dit stuk helemaal af tegen 1 juli. Vanaf dan gaat de werf twee maanden in zomerpauze om de hinder voor toeristen en bewoners te beperken. De Ringlaan wordt van begin juli tot eind augustus volledig opengesteld. Fietsers en auto’s moeten dus tijdelijk geen omleiding meer volgen. 

Volgende fase vanaf begin september

Na een pauze van twee maanden gaat de aannemer verder met de volgende fase. De werf schuift dan op richting de Brugsesteenweg. Tot de zomer van 2023 werkt de aannemer tussen het Duinrozenpad en de Kerkstraat/Brugsesteenweg. Dit stuk wordt op dezelfde manier heringericht als de vorige fases. De volledige rijweg en riolering worden vernieuwd en er komen afgescheiden fietspaden. Het kruispunt met de Brugsesteenweg wordt ook aangepakt, maar pas vanaf januari 2023.

Verkeershinder blijft dezelfde

De verkeershinder vanaf begin september is identiek aan die van vandaag. De werfzone wordt afgesloten voor verkeer, zowel fietsers als auto’s volgen een omleiding. Doorgaand verkeer en vrachtverkeer tussen Zeebrugge en Oostende volgt een omleiding via de Baron de Maerelaan (N31) en de Brugsebaan/Oostendse Steenweg (N9). Voor lokaal verkeer en fietsers wordt een kortere omleiding aangeduid rond de werfzone. De werf blijft wel zoveel mogelijk toegankelijk voor voetgangers. 

Meer op wegenenverkeer.be/de-haan