Overslaan en naar de inhoud gaan

Geluidsschermen langs beide weghelften E40 in Leuven/Oud-Heverlee

Geluidsschermen langs beide weghelften E40 in Leuven/Oud-Heverlee

Er worden  nieuwe geluidsschermen geplaatst langs de E40 ter hoogte van de Fonteinstraat en de Hazenfonteinstraat. De huidige geluidsschermen zijn in slechte staat en dienen vervangen te worden. De stad Leuven zal bijdragen in de kosten voor deze geluidsschermen. “Er zullen schermen komen langs beide weghelften van de E40. De schermen zullen overal vier meter hoog zijn, dat is een meter hoger dan voordien”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.  Eerder had Wegen en Verkeer al een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de gemeente Oud-Heverlee over de geluidsschermen aan de andere (zuidelijke) kant van de E40.

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “Mobiliteit is belangrijk, maar we mogen zeker de leefbaarheid niet uit het oog verliezen. Met deze nieuwe geluidsschermen beschermen we de bewoners van Oud-Heverlee en Leuven die in de directe omgeving van de E40 wonen.  De afgelopen jaren is bewezen dat er aandacht is voor de leefomgeving, denk hierbij aan de geluidsschermen die we onder andere plaatsten langs de Brusselse ring in Wezembeek-Oppem en Kraainem,  de E411 in Overijse en recent ook langs de E314 in Leuven.”  

Schermen versleten

Aan de Fonteinstraat en de Hazenfonteinstraat stonden al vele jaren geluidsschermen die de omwonenden moesten beschermen voor het geluid van de E40. Omdat de schermen versleten waren, werd beslist om ze te vervangen. Er gebeurden een terreinanalyse en  geluidsmetingen om de exacte locatie en hoogte van de schermen te bepalen
 

Schermen zuidelijke kant snelweg in maart / april, noordelijke kant later 

Minister Peeters heeft  in samenspraak met de stad Leuven beslist om tevens aan de noordelijke kant van de snelweg nieuwe schermen te plaatsen.  Wanneer de schermen aan de noordelijke kant van de snelweg geplaatst zullen worden, is nog niet geweten. Momenteel wordt er gewerkt aan een samenwerkingsovereenkomst tussen AWV en de stad. Zodra er een definitieve planning is, zal Wegen en Verkeer dat meedelen via haar website en een brief aan de omwonenden. De schermen aan de zuidelijke kant van de E40 zullen in maart en april geplaatst worden. Meer details over die werken zijn te vinden op de website van Wegen en Verkeer via wegenenverkeer.be/leuven.