Halle: brug Drasop over Ring rond Brussel (R0) afgesloten voor verkeer

Regio
Gemeente
Weg
Datum Sinds 2 augustus, voor onbepaalde duur

UPDATE 16/04/19: de experten van het departement Mobiliteit en Openbare Werken hebben hun bevindingen i.v.m. de brug nog niet aan de stad Halle kunnen overmaken. Dit werd in januari op deze webpagina fout vermeld. Einde mei is er alleszins een overleg gepland tussen AWV en de stad Halle en dan zal de brug uiteraard op de agenda staan. De brug is, zoals eerder meegedeeld werd, ernstig beschadigd. Een van de "liggers" (het deel van de constructie waar het brugdek op rust) is beschadigd, maar de stabiliteit van de brug is niet in gevaar. Momenteel zijn nog alle oplossingen mogelijk: de brug kan hersteld, of afgebroken en opnieuw aangelegd worden. Zodra het nieuwe stadsbestuur haar verwachtingen en ideeën over de brug aan AWV heeft bezorgd, zal er in overleg gekozen worden voor de beste oplossing. In afwachting blijft de brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft op 2 augustus, na het incident waarbij een vrachtwagen in brand schoot onder de brug van de lokale weg "Drasop" boven de R0, de brug bovenaan afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel nog door. 

Ingenieurs van het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid zullen onderzoeken wat er in de toekomst moet gebeuren met de brug. De uiteindelijke beslissing zal genomen worden in samenspraak met het stadsbestuur van Halle. 

Brug stabiel, maar enkel open voor voetgangers en fietsers   

Hoewel de brug bij het ongeval niet aangereden werd door de vrachtwagen, heeft ze ernstige schade opgelopen door de hitte en door het vuur. Een van de stalen liggers raakte beschadigd. Vandaag weten de experten van AWV en het departement Mobiliteit en Openbare Werken nog niet of de brug zal afgebroken worden, of bepaalde delen vervangen moeten worden, ... Dat zal moeten blijken uit verder onderzoek. Zodra AWV meer informatie heeft, zal het een update publiceren op deze webpagina.