Zoutleeuw: twee ingrepen op de Grote Steenweg (N3) in deelgemeenten Dormaal en Halle-Booienhoven

Regio
Gemeente
Weg
Datum 06/01/2020 tot 20/01/2020

Update 10/12/2019: Door de slechte weersomstandigheden start deze werf pas na de feestdagen op 6 januari 2020 in plaats van 9 december zoals eerder aangekondigd. Beide werven liggen ongeveer anderhalve kilometer van elkaar en worden gelijktijdig uitgevoerd.

In opdracht van Wegen en Verkeer start een aannemer voor het begin van de Kerstperiode vanaf 9/12/2019 met twee ingrepen op de Grote Steenweg (N3) in twee deelgemeenten van Zoutleeuw :

Werken in Dormaal, rijrichting centrum:

De perronlengte van bushalte De Lijn ‘Dormaal Zoutleeuwsesteenweg’ ter hoogte van huisnummer 53 wordt aangepast (Sale Service Center), zodat de inrit aan de rechterkant toegankelijk wordt. De inkorting van het perron aan de bushalte is een kleine ingreep en ligt in de rijrichting van het centrum van Dormaal. De aannemer werkt hier plaatselijk aan de kant van de weg en veroorzaakt daardoor weinig hinder.

Werken in Halle-Booienhoven, rijrichting Sint-Truiden:

Ter hoogte van huisnummers 168-172 op de Grote Steenweg (N3), verwijdert de aannemer het middeneiland en wordt de rijstrook in de rijrichting van Sint-Truiden naar het middenvak verlegt.  Na deze ingreep worden er parkeervakken gemarkeerd op de voormalige rijstrook.

Om veilig te kunnen werken neemt de aannemer voor de werf ter hoogte van de werken aan het middeneiland een rijstrook in en kan het verkeer beurtelings door via tijdelijke verkeerslichten.
Fietsers en voetgangers kunnen hun gewone route verder zetten. De aannemer verwijdert eerst het middeneiland en giet nadien een nieuwe betonplaat die moet uitharden voor hij het nieuwe middeneiland en de nieuwe markering kan aanbrengen. Het beton moet een aantal dagen kunnen uitharden. Het nieuwe middeneiland zal dichter bij het kruispunt van de Vijfwilgenstraat en Kersenlaarlaan liggen.

Wat betekenen de werken voor uw bereikbaarheid?

Als de werfzone vlakbij of in de buurt van uw woning ligt, kan u mogelijk hinder ondervinden.
De opritten van de woningen en handelszaken in de buurt van de werken blijven steeds bereikbaar.

Hebt u vragen over onze werken?

Aarzel niet om ons te contacteren op volgend adres: www.wegenenverkeer.be/contactformulier
of via het telefoonnummer van Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant: 016-66 57 50