Zoutleeuw (Dormaal): inkorten perron bushalte 'Dormaal Zoutleeuwsesteenweg' en nieuwe parkeervakken voor de Grote Steenweg (N3)

Regio
Gemeente
Weg
Datum 09/12/2019 tot 20/12/2019

In opdracht van Wegen en Verkeer start een aannemer voor het begin van de Kerstperiode vanaf 9/12/2019 met twee ingrepen op de Grote Steenweg (N3) in Zoutleeuw (Dormaal):

  1. De aanpassing van de perronlengte van bushalte De Lijn ‘Dormaal Zoutleeuwsesteenweg’ ter hoogte van huisnummer 53 (Sale Service Center), zodat de inrit aan de rechterkant toegankelijk wordt.
  2. Verwijderen van het middeneiland en verleggen van de rijstrook rijrichting Berg-op-Zoom op de Grote Steenweg (N3) ter hoogte van huisnummer 182 in Dormaal. Na deze ingreep kunnen er parkeervakken gemarkeerd worden op de voormalige rijstrook. 

Werfzone middeneiland/nieuwe parkeervakken: beurtelings verkeer met werflichten

Beide werven liggen ongeveer anderhalve kilometer van elkaar en worden gelijktijdig uitgevoerd om de hinder tot maximum twee weken te beperken.

De inkorting van het perron aan de bushalte is een kleine ingreep en ligt in de rijrichting van het centrum van Dormaal. De aannemer werkt hier plaatselijk aan de kant van de weg.
In de andere werfzone, ter hoogte van huisnummer 182 op de Grote Steenweg (N3), verwijdert de aannemer het middeneiland en wordt de rijstrook in de rijrichting van Berg-op-Zoom naar het middenvak verlegt.  Na deze ingreep worden er parkeervakken gemarkeerd op de voormalige rijstrook.

Om veilig te kunnen werken neemt de aannemer voor de werf ter hoogte van de werken aan het middeneiland een rijstrook in en kan het verkeer beurtelings door via tijdelijke verkeerslichten.
Fietsers en voetgangers kunnen hun gewone route verder zetten. De aannemer verwijdert eerst het middeneiland ter hoogte van de huisnummer 182 en giet nadien een nieuwe betonplaat die moet uitharden voor hij het nieuwe middeneiland en de nieuwe markering kan aanbrengen. Terwijl de betonplaat in de ene zone uithardt, wordt de bushalte ter hoogte van huisnummer 53 aangepast. Het nieuwe middeneiland zal dichter bij het kruispunt van de Vijfwilgenstraat en Kersenlaarlaan liggen.

Wat betekenen de werken voor uw bereikbaarheid?

Als de werfzone vlakbij of in de buurt van uw woning ligt, kan u mogelijk hinder ondervinden.
De opritten van de woningen en handelszaken in de buurt van de werken blijven steeds bereikbaar.

Hebt u vragen over onze werken?

Aarzel niet om ons te contacteren op volgend adres: www.wegenenverkeer.be/contactformulier
of via het telefoonnummer van Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant: 016-66 57 50