Wijerstraat x Donkweg, Zonhoven: Herinrichting gewestweg

Regio
Gemeente
Weg
Datum 2018

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Infrax en de gemeente Zonhoven gaan de Wijerstraat (N72) vernieuwen, van iets voor het kruispunt Donkveldweg x Alkenhoofseweg tot net voorbij de kantoren van Oben. De ingrepen moeten de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers verhogen.

De Wijerstraat (N72) krijgt over de volledige lengte van de projectzone een verbrede middenberm in gras of sierbeton. Enkel ter hoogte van de inritten en de kruispunten zal die overrijdbaar zijn. Langs de gewestweg worden verhoogde, vrijliggende fietspaden aangelegd.

Op de kruispunten Donkweg x Stationsstraat en Alkenhoofseweg x Donkveldweg komen veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Verkeersplateaus ter hoogte van diezelfde kruispunten moeten dan weer het verkeer remmen en de maximumsnelheid van 50km/uur helpen respecteren. Het kruispunt van de Donkveldweg met de Grote Hellekensstraat wordt meteen mee vernieuwd.

 

Werken ten vroegste vanaf najaar 2018

Op dit moment lopen de aanbestedingsprocedures om een aannemer aan te duiden. Vermoedelijk zal die over enkele maanden kunnen starten. Zodra wij een definitieve startdatum hebben, informeren wij u hierover. De vernieuwing zal naar verwachting ongeveer een jaar duren. De planning kan wel nog altijd wijzigen door onvoorziene werkomstandigheden of weerverlet.

 

Gedeeltelijke omleiding doorgaand verkeer tijdens de werken

Door in fases te werken zal het doorgaand verkeer in de richting van Hasselt steeds mogelijk blijven. Doorgaand verkeer in de richting van Zolder/Beringen zal al vanaf de vertakking aan de N74 omgeleid worden richting de E314. Fietsers en voetgangers zullen gewoon langs de werfzone kunnen blijven fietsen en wandelen.

 

Blijf op de hoogte

Ontvangt u het laatste nieuws over dit project graag meteen in uw mailbox? Dan kan u zich inschrijven op de digitale nieuwsbrief via de knop op deze webpagina.