Werken Turnhoutsebaan (N18) en Werbeekstraat in Dessel

Regio
Gemeente
Weg
Datum midden augustus 2015 tot juni 2016

Update 14/06/16: Door het slechte weer kunnen de laatste asfalteringswerken op de Turnhoutsebaan niet plaats vinden. Om de mobiliteit en bereikbaarheid van de inwoners van Dessel en Retie tijdens Graspop te verzekeren zal AWV de Turnhoutsebaan echter tijdelijk en uitzonderlijk openstellen voor lokaal verkeer, en dit vanaf donderdag 16 juni 12u tot maandagmiddag 20 juni. Daarna gaat de weg opnieuw dicht voor het verder zetten van de werken. Als het weer het toelaat zal de aannemer dinsdag 21 juni beginnen met asfalteren. Vrijdagavond 1 juli zou de weg finaal kunnen opengesteld worden voor alle verkeer. 

Laatste fase werken Turnhoutsebaan

De werken aan de Turnhoutsebaan kennen wat vertraging door het regenweer. Volgens de huidige planning moet de weg opengesteld worden op vrijdagavond 1 juli. Om de mobiliteit van de bewoners van Dessel en Retie te verzekeren zal de N18 van donderdag 16 juni 12u tot maandagmiddag 20 juni opengesteld worden voor lokaal verkeer.

Bereikbaarheid in en rond de werfzone

 Behalve tijdens bovenvermelde dagen zijn volgende omleidingen van kracht voor lokaal verkeer met een bestemming in de werfzone.

Doorgaand verkeer

Het doorgaand verkeer moet in beide richtingen omrijden via de Geelsebaan (N118), Brase, de Bergenstraat en de Turnhoutsebaan.

Om hinder voor omwonenden te vermijden rijdt het vrachtverkeer (> 7,5 ton) tussen Dessel en Retie om via Geel en Mol, langs de Geelsebaan (N118), de N71 (Rijn, Molseweg, Zuiderring) en de Turnhoutsebaan (N18). 

Fietsers tussen Dessel en Retie vermijden de werfzone via Werbeek, de Desselsedijk, Tipstraat, Kuilstraat en Kuilender.

 

 

 

Bereikbaarheidsadviseur beantwoordt uw vragen

Wegen en Verkeer Antwerpen heeft voor dit project een bereikbaarheidsadviseur aangesteld. Bewoners en ondernemers uit de omgeving van de werf kunnen bij zijn contactcenter terecht met concrete vragen over de bereikbaarheid van hun zaak of woning tijdens de werken. Dat kan via mail op bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of op het gsm-nummer 0477 477 476.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Met een digitale nieuwsbrief wil AWV u graag op de hoogte houden van de voortgang van de werken aan het kruispunt in Dessel. Telkens als er nieuws te melden valt over de werf (bijvoorbeeld bij een fasewissel of een tijdelijke wijziging in de verkeerssituatie) ontvangen geabonneerden een mailtje. Zo kunnen ze altijd goed voorbereid op weg gaan.

Geïnteresseerd? Klik op het icoontje met de enveloppe rechtsboven deze pagina en schrijf u in op de nieuwsbrief.