Werken in Affligem: vermijd de E40 richting kust vanaf 24 februari tot en met 1 maart

Regio
Gemeente
Weg
Datum 24 februari - 1 maart

Wegen en Verkeer start op vrijdag 24 februari om 20u met herstellingswerken op de E40 richting kust ter hoogte van de oprit Affligem. Om de werken te kunnen uitvoeren wordt de rijweg aanzienlijk versmald. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht sterk vertraagd verkeer en raadt weggebruikers aan om tijdens de werken de E40 in de richting van de kust te vermijden.

 

Minder capaciteit, wachtrijen

Tijdens de werken zal een deel van de afrit van Affligem gebruikt worden als tijdelijke rijstrook. Daardoor zullen er tijdens de werken twee rijstroken open zijn, maar de rechterrijstrook zal ook als uitvoegstrook dienen voor het verkeer dat in Affligem de snelweg wil verlaten. Dat betekent een aanzienlijke vermindering van de capaciteit en wachtrijen op de E40 in de rijrichting van de kust. In de werfzone zal een snelheidsbeperking van 70 km/u gelden voor de veiligheid van de arbeiders en de weggebruikers.

 

Langeafstandsverkeer best via Antwerpen  

De werken worden uitgevoerd in het weekend en tijdens de Krokusvakantie, om het woonwerkverkeer niet te hinderen, maar dat betekent niet dat er geen wachtrijen zullen staan. Ook tijdens het weekend, en zeker tijdens een weekend voor een vakantieperiode, rijdt er veel verkeer op onze snelwegen. Weggebruikers kunnen de E40 richting kust tijdens de werken dan ook beter vermijden, zeker als het mooi weer wordt. Als je van Lummen naar Gent/Oostende rijdt en van Brussel naar Gent/Oostende, kan je van 24 t.e.m. 1 maart best via de Antwerpse Ring (R1) rijden. En zoals altijd geldt het advies: raadpleeg de website van het Vlaams Verkeerscentrum of luister naar de radio voor je vertrekt.

 

Wachtperiode na herstelling

Na afloop van de herstelling zal het beton van de weg anderhalve dag moeten uitharden. Dat betekent dat er geen activiteit zal zijn op de werf, maar dat de herstelde rijstrook wel nog afgesloten zal blijven. Volgens de huidige planning zal de weg opnieuw over de volledige breedte opengesteld worden op 1 maart.