Structureel onderhoud op E40 in Zwijnaarde

Regio
Gemeente
Weg
Datum Vanaf september 2018

Alle onderhoudswerken zijn sinds maandagochtend 12 november afgerond. Bedankt voor je begrip en geduld!

Op 10 september startte het Agentschap Wegen en Verkeer met het vernieuwen van asfalt aan de E40 tussen het op- en afrittencomplex in Sint-Denijs-Westrem en de grens met Merelbeke (brug over de Tijarm). Deze werken zijn helemaal achter de rug. De aanleg van de weefstroken is voorlopig niet mogelijk doordat de vergunning voorlopig is geschorst door de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Het structureel onderhoud is wel al uitgevoerd voor de veiligheid op de weg. 

Structureel onderhoud

Het wegdek van de E40 tussen Sint-Denijs-Westrem en Merelbeke was aan vervanging toe. Er waren duidelijk zichtbare slijtplekken en rijsporen. Dit onderhoud is uitgevoerd.

 

Communicatie

Op 13 maart 2018 organiseerden we een Infovergadering. U vindt de presentatie als bijlage rechtsbovenaan deze pagina. 

U kunt zich ook rechtsbovenaan deze pagina inschrijven op de digitale nieuwsbrief zodat u verder op de hoogte blijft van de werken.  

Achtergrond: waarom weefstroken voor de E40?

Het Agentschap Wegen en Verkeer wilt weefstroken realiseren langs beide zijden van de E40 tussen het op- en afrittencomplex in Sint-Denijs-Westrem en de verkeerswisselaar in Zwijnaarde. We verbinden de uitvoegstrook en de invoegstrook van beide complexen. Zo creëren we een lange, veilige zone om in- en uit te voegen of te 'weven'. Op die manier willen we de vele in- en uitvoegbewegingen tussen de wisselaar en de op- en anfritten naar de R4 en N43 veiliger en vlotter maken. In een volgende fase komen er daar ook nieuwe geluidsschermen langs de beide zijden van de E40 (stippellijnen op de kaart).

De aanleg van de weefstroken is voorlopig niet mogelijk doordat de vergunning voorlopig is geschorst door de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Het structureel onderhoud moet echter wel al nu worden uitgevoerd voor de veiligheid op de weg.