Vernieuwing wegdek R2 tussen Tijsmans- en Liefkenshoektunnel en aansluiting R2 op Scheldelaan

Regio
Gemeente
Weg
Datum 1 juli tot 1 september 2017

In de zomer van 2017 zal het Agentschap Wegen en Verkeer het complex van de Scheldelaan herinrichten en het wegdek van de R2 tussen de Liefkenshoek- en de Tijsmanstunnel vernieuwen. De op-en afritten van de aansluiting  van de R2 op Scheldelaan worden aangepast om de doorstroming op dit punt te verbeteren. Concreet zal AWV een bijkomende rijstrook aanleggen op de afrit van de R2 naar de Scheldelaan en wordt het zuidelijke kruispunt van de Scheldelaan met Tijsmanstunnel West voorzien van een extra voorsorteerstrook op de Scheldelaan en een betere aansluiting op Tijsmanstunnel West voor verkeer dat naar de Scheldelaan wil. Om het gebruik van de fiets aan te moedigen wordt ook een nieuw fietspad naar Evonik voorzien. Met deze ingrepen voert AWV één van de zogenaamde Quick Wins op het Antwerpse wegennet uit. Tegelijkertijd wordt het betonnen wegdek van de R2, dat nu in slechte staat is, volledig vervangen door een rijweg in asfalt. Dit moet het comfort verhogen en vermijden dat er in de toekomst betonherstellingen nodig zijn die veel tijd vergen en voor veel hinder zorgen voor het verkeer. 

Meer info volgt later.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Met een digitale nieuwsbrief wil AWV u graag op de hoogte houden van deze en andere werken op de Scheldelaan. Telkens als er nieuws te melden valt over de werf (bijvoorbeeld bij een fasewissel of een tijdelijke wijziging in de verkeerssituatie) ontvangen geabonneerden een mailtje. Zo kunnen ze altijd goed voorbereid op weg gaan.

Geïnteresseerd? Klik op het icoontje met de enveloppe rechtsboven deze pagina en schrijf u in op de nieuwsbrief.

Algemene nieuwsbrief werken Antwerps havengebied

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alle werkzaamheden die het Agentschap Wegen en Verkeer momenteel of in de nabije toekomst uitvoert in het Antwerpse havengebied? Schrijf u dan in op de algemene nieuwsbrief van de werken in deze regio via volgende pagina: www.wegenenverkeer.be/werken/wegenwerken-antwerps-havengebied