Vernieuwing wegdek Noorderlaan (N180) tussen Donk Molenbergnatie en Zomerweg

Regio
Gemeente
Weg
Datum 16 september - midden november 2019

Update 12-11-2019: De werken in de Noorderlaan (N180) tussen Donk Molenbergnatie en het kruispunt met de Zomerweg lopen op hun einde. Momenteel voltooit de aannemer de laatste werkzaamheden. Op donderdagochtend 14 november is de vernieuwde infrastructuur open en kan verkeer terug in beide richtingen over de Noorderlaan rijden.

In september gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verder met de werken op de Noorderlaan (N180) in Antwerpen. Het wegdek tussen Donk Molenbergnatie en het kruispunt met de Zomerweg wordt vernieuwd om de veiligheid en het comfort voor de weggebruikers te vergroten. Dit is een verderzetting van de werken die in het najaar van 2018 en het voorjaar van 2019 plaatsvonden.

De werken starten op maandag 16 september en nemen ongeveer 8 weken in beslag (onder voorbehoud van het weer). Hieronder leest u meer over de aanpak van de werken en de tijdelijke hinder en omleidingen.

Vernieuwing van het wegdek

Het wegdek van de Noorderlaan (N180) is op sommige plaatsen erg versleten. Van Donk Molenbergnatie (kilometerpunt 7.2) tot net voor het kruispunt met de Zomerweg wordt het wegdek grondig vernieuwd. De onderfundering en fundering worden opgebroken en opnieuw aangelegd. Daarna voorzien we nieuwe asfaltlagen en brengen we nieuwe wegmarkeringen aan.

Werken in fasen voor minder hinder

Om de hinder te beperken, vernieuwen we de weg in twee helften. Eerst pakken we de rijstroken richting Antwerpen aan, vervolgens de rijstroken richting de R2. Zo blijft er steeds één rijstrook over voor het verkeer.

  • Het verkeer van Antwerpen richting de R2 kan via de N180 blijven rijden.
  • Wie naar het zuiden (richting Antwerpen) moet, wordt omgeleid via de A12 of via Treurenborg-Zomerweg.
  • In de Treurenborg geldt voor de volledige duur van de werken enkelrichtingsverkeer van de Noorderlaan richting de Zomerweg en snelheidsbeperking van 50 km/u. Deze laatste route is geschikt voor de havenvoertuigen die niet via de A12 mogen rijden. Ook De Lijn kan via deze korte omleiding de gebruikelijk dienstregeling aanhouden.

Bovenstaande afbeelding kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'. 


Communicatie

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Met een nieuwsbrief wil AWV u graag op de hoogte houden van de voortgang van de werken op de Noorderlaan. Telkens als er nieuws te melden valt over het project ontvangen geabonneerden een mailtje. Geïnteresseerd? Klik op het icoontje met de enveloppe rechtsboven deze pagina en schrijf u in op de nieuwsbrief. 

Bereikbaarheidsfiches

Om bedrijven te ondersteunen bij het informeren van medewerkers, leveranciers en klanten over de werken, stelden we bereikbaarheidsfiches op. De fiches zijn beschikbaar in drie talen (Nederlands, Frans, Engels). U kan de fiches downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'.

Bereikbaarheidsadviseur voor al uw vragen

Om de ongemakken tijdens de werken te beperken, stelde het Agentschap Wegen en Verkeer een bereikbaarheidsadviseur aan. Bedrijven en werknemers uit de omgeving van de werken kunnen met vragen over de werken terecht bij de bereikbaarheidsadviseur. Het team van de bereikbaarheidsadviseur bespreekt deze met de werfleiding en geeft een zo concreet mogelijk antwoord. Mailen kan naar bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of bellen op 0468 03 53 84 (tijdens de kantooruren).