Vernieuwing wegdek Noorderlaan (N180) ter hoogte van Opel-site en Churchilldok

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf 10 september tot midden november 2018

Update 14-09-2018: Deze week werd de eerste fase van de werken op Noorderlaan, ter hoogte van de Opel-site, afgerond. Volgens de planning zou maandag 17 september de tweede en meest uitgebreide fase van start gaan. De tweede fase situeert zich ter hoogte van het Churchilldok, tussen de kruispunten met de Muisbroeklaan en de Treurenborg. Omdat de nodige vergunningen niet tijdig bekomen zijn, kan de tweede fase echter NIET starten vanaf maandag. Van zodra er meer nieuws is over de startdatum van fase 2, delen we dit mee via deze webpagina en de digitale nieuwsbrief.

Vanaf 10 september 2018 start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken op de Noorderlaan (N180) in Antwerpen. Het wegdek wordt vernieuwd om de veiligheid en het comfort voor de weggebruikers te vergroten. De werken nemen 40 werkdagen in beslag. Er blijft steeds verkeer richting het Zuiden mogelijk. Verkeer naar het Noorden moet omrijden via de Scheldelaan of de A12.

Vernieuwing van het wegdek

Het wegdek van de Noorderlaan is op sommige plaatsen erg versleten. Eerst worden er ter hoogte van de Opel-site (tussen kilometerpunt 9 en kilometerpunt 10.4) lokale asfaltherstellingen uitgevoerd. Daarna verschuiven de werken richting het Churchilldok: van halverwege het kruispunt met de Muisbroeklaan tot voor het kruispunt met de Treurenborg wordt het wegdek van de Noorderlaan grondig vernieuwd. De onderfundering en fundering worden opgebroken en opnieuw aangelegd. Daarna voorzien we het wegdek van een nieuwe asfaltlaag en brengen we nieuwe wegmarkeringen aan. 

Werken in fasen voor minder hinder

Om de hinder te beperken worden de werken in 2 fasen uitgevoerd:

Fase 1: van 10 tot en met 16 september

In de eerste fase nemen we het wegdek ter hoogte van de Opel-site onder handen. De rijstroken richting het noorden (richting R2) krijgen een nieuwe onder- en toplaag. Verkeer naar het zuiden (richting Antwerpen) kan via de N180 blijven rijden. Wie naar het noorden (richting R2) moet, rijdt om via de Scheldelaan of de A12.

Fase 2: midden september tot midden november

In de tweede fase nemen we het wegdek tussen Muisbroeklaan en het kruispunt met de Treurenborg onder handen. Van ieder kruispunt wordt een deel vernieuwd.

Omdat we hier het wegdek van beide rijrichtingen tot op de fundering vernieuwen, nemen deze werken twee maanden in beslag. Het verkeer richting het zuiden (Antwerpen) zal steeds via de N180 kunnen rijden. Wie naar het noorden (richting R2) wil, zal moeten omrijden via de A12 of de Scheldelaan (N101). Omdat we de kruispunten deels vernieuwen zal verkeer van en naar de Muisbroeklaan en Treurenborg ook gehinderd zijn. Vanuit de Muisbroeklaan kan het verkeer enkel van en naar het noorden, richting R2 in- en uitrijden. Vanuit Treurenborg kan het verkeer alle bewegingen uitvoeren behalve uitrijden naar het noorden, richting R2.

Bovenstaande kaart kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'. 

Een bereikbaarheidsadviseur voor uw vragen

Om de ongemakken tijdens de werken te beperken, stelde het Agentschap Wegen en Verkeer een bereikbaarheidsadviseur aan. Hier kan u terecht met uw vragen over de bereikbaarheid van uw bedrijf. Mailen kan naar bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of bellen op 0468 03 53 84.