Vernieuwing wegdek Herentalsesteenweg/Lierseweg (N13) tussen Herentals en Grobbendonk

Weg
Datum week van 26 november 2018

Vorig jaar begonnen er op de Herentalsesteenweg/Lierseweg (N13) tussen Herentals en Grobbendonk werkzaamheden voor de aanleg van een gescheiden riolereringsstelsel en veilige fietspaden. Deze werken lopen stilaan ten einde. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal nu, in de week van maandag 26 november, het wegdek van de Herentalsesteenweg/Lierseweg vernieuwen. De Herentalsesteenweg is dan volledig afgesloten. Plaatselijk verkeer kan overdag gedurende twee dagen niet door.

Vernieuwing wegdek Herentalsesteenweg

Nu de rioleringswerken en de werken aan de fietspaden bijna achter de rug zijn, wordt ook het wegdek van de Herentalsesteenweg aangepakt. Tussen het kruispunt met de Lierseweg (ter hoogte van wasserij ‘Van Ende & Roxy’) en het kruispunt met de Industrieweg wordt het wegdek in beide richtingen vernieuwd. De werken starten op maandag 26 november en zullen, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, een week duren.

Planning in detail

Op maandag 26 november start de aannemer met het frezen van het oude wegdek in de hele werfzone. Deze werken lopen ook maandagnacht nog door. Dinsdagochtend 27 november begint de aannemer met het asfalteren van het nieuwe wegdek. Vanaf dan wordt er in twee fases gewerkt om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

  • Dinsdag 27 en woensdag 28 november: asfalteringswerken op N13 tussen Lierseweg en Meirhoevendreef (t.h.v. de bedrijvenzone)
  • Donderdag 29 en vrijdag 30 november: asfalteringswerken op N13 tussen Meirhoevendreef en Industrieweg

Verkeershinder

Momenteel geldt er op de Herentalsesteenweg reeds enkelrichtingsverkeer richting het complex Herentals-West (20) van de E313. Tijdens de werken aan het wegdek in de week van 26 november is de N13 volledig afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf maandagavond 18.00u. Het verkeer volgt dan in beide richtingen een omleiding via de E313 (complex Herentals 21), de Atealaan, de Herenthoutseweg en de Ringlaan. Dit is dezelfde omleiding die nu ook al geldt voor het verkeer richting Herentals. Fietsverkeer over grotere afstand wordt omgeleid via het jaagpad langsheen het Albertkanaal. Plaatselijk fietsverkeer verloopt via één van de nieuwe aangelegde fietspaden.

Bereikbaarheid omwonenden

AWV en de aannemer trachten inritten van woningen en handelszaken in de werfzone zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Tijdens bepaalde werken (frezen, kleeflaag aanbrengen, asfalt plaatsen) is ook plaatselijk verkeer echter tijdelijk onmogelijk. Tijdens de asfalteringswerken (twee dagen per zone) zal de hinder het grootst zijn en houdt u er best rekening mee dat inritten overdag niet toegankelijk zullen zijn met de wagen (of met vrachtwagens).

De woonwijk Meerhoeven (= de achterliggende woonstraten langs de Herentalsesteenweg) blijft altijd bereikbaar. Tot maandagavond 26 november 18.00 uur blijft de woonwijk bereikbaar via de Meirhoevendreef, nadien verloopt plaatselijk verkeer van en naar de wijk steeds via de Wolfstee.

Openstelling N13 in december

Na de asfalteringswerken van AWV zal de aannemer die de werken aan de fietspaden uitvoert nog enkele weken bezig zijn met de laatste afwerkingen. Omwille van die laatste werken kan de rijweg na de week van 26 november nog niet volledig terug opengesteld worden. Er geldt dan nog ongeveer een drietal weken enkelrichtingsverkeer op de N13 komende van Herentals richting Grobbendonk. Het verkeer richting Herentals volgt opnieuw de huidige omleiding.

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden. De meest actuele info kunt u steeds vinden op deze webpagina.