Vernieuwing wegdek en riolering op E403 tussen Moorsele en Wevelgem

Regio
Gemeente
Weg
Datum datum nog te bepalen

In het late voorjaar van 2017 starten grote werken op de E403 op grondgebied Wevelgem in de rijrichting Brugge:

  • Op de E403 wordt de riolering voor het oppervlaktewater op de autosnelweg volledig vernieuwd vanaf de tunnel in Wevelgem tot aan het verkeerscomplex Moorsele.
  • Daarnaast wordt de rijweg volledig opgebroken tot en met de fundering en dit vanaf de tunnel in Wevelgem tot aan het verkeerscomplex Moorsele. 
  • Aangezien 1 tunnelkoker verkeersvrij zal zijn tijdens de werken wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook de wandtegels te vervangen in de tunnelkoker. 

Voorafgaand aan deze werken zullen eerst voorbereidende werken worden uitgevoerd waaronder asfalteringswerken op het trage rijvak en de pechstrook in de rijrichting Doornik zodat het verkeer tijdens de eigenlijke werken over die wegen kan geleid worden. Ook zullen bomen gerooid worden en nutsleidingen verwijderd worden. 

Voorlopig staan de voorbereidende werken gepland vanaf mei en de eigenlijke werken vanaf augustus maar die timing kan nog opschuiven. Zodra de aannemer gegund is zal de precieze planning en fasering alsook de hinder worden bekend gemaakt.

Ook in de rijrichting Doornik zullen deze werken worden uitgevoerd maar de kans is klein dat dit nog in 2017 zal uitgevoerd worden aangezien we in het najaar teveel last hebben van hoog oppervlaktewater om de werken kwaliteitsvol te kunnen uitvoeren.