Vernieuwing wegdek doortocht Ravels

Regio
Gemeente
Weg
Datum 28 - 30 juni 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat het wegdek van de Grote Baan (N12) in Ravels-centrum vernieuwen. De doortocht van het dorp krijgt een vernieuwde rijweg in asfalt tussen de brug en de Raaftuinweg. De toplaag van het wegdek wordt afgefreesd en terug aangelegd met nieuw asfalt. Daarna worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.

De rijwegvernieuwing op de N12 wordt gedurende één weekend uitgevoerd, doorlopend vanaf vrijdagavond 28 juni 2019 om 20.00 uur tot zondag 30 juni 2019 om 18.00 uur.

Opgelet: asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

 

Minderhinder-maatregelen: weekendwerk en omleiding

Tijdens dit weekend is de werkzone volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dan geldt voor doorgaand verkeer een omleiding tussen Turnhout en Weelde via Weelde Station (N119 en Geeneinde).
Percelen en zijstraten in de werfzone zullen het hele weekend niet bereikbaar zijn met gemotoriseerde voertuigen. Bewoners en bezoekers kunnen hun voertuig parkeren in de dichtstbijzijnde zijstraat. Voor plaatselijk verkeer zal het kruisen van de werfzone met de wagen vanuit de zijstraten tijdens de werken meestal onmogelijk zijn.

De voet- en fietspaden blijven wel steeds toegankelijk. De handelaars in dit tracé zullen dus enkel te voet of met de fiets bereikbaar zijn.

 

 

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. Eventuele updates vindt u op deze webpagina.