Vernieuwing wegdek complex Noorderlaan Ekeren

Regio
Gemeente
Weg
Datum 5 t.e.m. 22 mei 2017

Update 22/05/17: De werken aan het complex van de A12 zijn zoals gepland volledig afgerond in de nacht van zondag 21 op maandag 22 mei. Er is dus geen hinder meer voor het verkeer. 

Wanneer de werken aan de Oosterweelverbinding starten, zal het op- en afrittencomplex Noorderlaan (nr. 16) van de A12 in Ekeren meer verkeer te verwerken krijgen. Om het complex volledig in orde te hebben, voert AWV in de loop van de maand mei gedurende twee weken een structureel onderhoud uit aan alle takken.

Extra verkeer voor complex Noorderlaan tijdens bouw Oosterweel

Wanneer de werken aan de Oosterweelverbinding starten, zal het verkeer alternatieve routes moeten volgen. Het op- en afrittencomplex Noorderlaan (nr. 16) van de A12 in Ekeren zal daardoor meer verkeer te verwerken krijgen. AWV voert daarom van 5 tot 22 mei 2017 een structureel onderhoud uit aan alle takken van het complex om ervoor te zorgen dat de weginfrastructuur dit extra verkeer aankan.

Nieuwe brugvoeg en verbreding voor verbindingen met Luithagen

AWV start de werken aan de verbindingen van de A12 met de Noorderlaan aan de kant van Luithagen-Haven. De opritten vanuit Luithagen-Haven naar de A12 noord en A12 zuid krijgen tussen 5 en 15 mei een nieuwe brugvoeg en een nieuw wegdek in asfalt. Aan de aansluiting van de afritten van de A12 richting Luithagen-Haven wordt een extra rijstrook aangelegd en daarna ook het wegdek in asfalt vernieuwd. Deze werken duren van 5 tot 22 mei. Opgelet: deze timing is indicatief en onder voorbehoud van een vlotte voorbereiding van de werken en goede weersomstandigheden. 

Nieuw wegdek voor verbindingen met Noorderlaan

De overige verbindingen van de Noorderlaan met de A12 worden in diezelfde periode voorzien van een nieuwe onder- en toplaag in asfalt. Deze werken zijn minder ingrijpend en kunnen dus op enkele dagen uitgevoerd worden. Hierbij wordt zoveel mogelijk in weekends gewerkt. 

Hinder aan verbinding Luithagen – A12

Vanaf het weekend van 5 mei zal er op verschillende op- en afritten hinder zijn door de werken. 

De opritten vanuit Luithagen-Haven naar de A12 noord en A12 zuid (bruine kleur op de kaart) krijgen tussen 5 en 15 mei een nieuwe brugvoeg en een nieuw wegdek in asfalt. Deze verbindingen zullen gedurende die hele periode afgesloten zijn voor verkeer.

De werken aan de aansluiting van de afritten van de A12 richting Luithagen-Haven (gele kleur op de kaart) starten op 5 mei en duren tot 22 mei. Deze afritten worden zoveel mogelijk open gehouden voor verkeer, maar er zal plaatselijk slechts één rijstrook beschikbaar zijn. Enkel tijdens de asfalteringswerken, van 18 tot 20 mei, gaan de afritten dicht (oranje-gele streeplijn op de kaart).

Verder zal op 5 mei ook gestart worden met asfalteringswerken op de opritten van de Noorderlaan naar de A12 (blauwe kleur op de kaart). Deze verbindingen worden afgesloten tussen 5 mei 22u en 8 mei 6u.

De afritten van de A12 naar de Noorderlaan (groene kleur op de kaart) worden vanaf 12 mei aangepakt. Daar is er het eerst weekend dus geen hinder.

Kaart te downloaden in zijkolom rechts onder 'documenten'.

Omleiding via complex Merksem (nr. 1) of R2

Tijdens de uitvoering van het structureel onderhoud wordt het verkeer richting Antwerpen omgeleid via het op- en afrittencomplex van Merksem (nr. 1). Het verkeer richting Nederland moet een omleiding volgen via het complex Antwerpen Kanaaldok/Antwerpen-Haven (R2).

Kaart te downloaden in zijkolom rechts onder 'documenten'.

Blijf op de hoogte

Via een digitale nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de laatste stand van zaken van deze werken. U kan zich hiervoor inschrijven door op de inschrijvingsknop met de enveloppe rechts bovenaan deze webpagina te klikken. 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alle werkzaamheden die het Agentschap Wegen en Verkeer momenteel of in de nabije toekomst uitvoert in het Antwerpse havengebied? Schrijf u dan in op de algemene nieuwsbrief via volgende pagina: www.wegenenverkeer.be/werken/wegenwerken-antwerps-havengebied