Bevraging We doen momenteel een onderzoek naar een nieuwe website, graag hadden we je mening gehoord. De bevraging duurt maximum 3 minuten.

Vernieuwing wegdek complex Noorderlaan Ekeren

Regio
Gemeente
Weg
Datum voorjaar 2017

In het voorjaar van 2017 zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) structureel onderhoud uitvoeren aan het op- en afrittencomplex Noorderlaan van de A12 in Ekeren.

Werken complex Noorderlaan

Eén brugvoeg op de tak van de haven naar A12 noord wordt vernieuwd. Daarnaast wordt de afrit van de A12 naar de haven verbreed. Verder krijgen de verschillende takken van het complex een nieuwe laag asfalt. Tijdens het asfalteren wordt de tak waaraan wordt gewerkt één dag afgesloten. De werken aan de brugvoeg duren 7 dagen, de verbreding neemt 17 dagen in beslag. Deze werken zijn nodig om het complex klaar te maken voor het extra verkeer dat er langs zal rijden tijdens de werken aan de Oosterweel. 

Hinder en omleidingen

  • alle takken van het complex Noorderlaan worden één per één volledig afgesloten gedurende twee nachten en een dag (juiste volgorde wordt nog afgesproken in overleg met aannemer)
  • de verbinding Luithagen -> A12 (noord en zuid) wordt gedurende twee weekends en de tussenliggende week volledig afgesloten
  • op de verbinding van de A12 -> Luithagen wordt het verkeer gedurende twee weken (en drie weekends) op één rijstrook gebracht. De twee takken van deze verbinding worden ook elk gedurende twee nachten en één dag volledig afgesloten.

Het verkeer wordt tijdens de werken omgeleid via het complex Groenendaal, of via het complex Antwerpen Kanaaldok/Antwerpen-Haven (R2).

Later meer info

We houden u op de hoogte en zullen u later nog informeren over de concrete timing en fases van de werken.

Algemene nieuwsbrief werken Antwerps havengebied

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alle werkzaamheden die het Agentschap Wegen en Verkeer momenteel of in de nabije toekomst uitvoert in het Antwerpse havengebied? Schrijf u dan in op de algemene nieuwsbrief via volgende pagina: www.wegenenverkeer.be/werken/wegenwerken-antwerps-havengebied