Vernieuwing wegdek Bredabaan (N1) in Maria-ter-Heide

Regio
Gemeente
Weg
Datum 3 t.e.m. 7 april en 18 t.e.m. 24 april

Vanaf 3 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende twee weken werken uit op de Bredabaan (N1) in Maria-ter-Heide (Brasschaat). Het wegdek wordt er in beide richtingen vernieuwd tussen de Antitankgracht en het kruispunt met de Sint-Jobsesteenweg (N117). Tijdens de werken is de Bredabaan afgesloten voor doorgaand verkeer.

Vernieuwing wegdek

Het wegdek van de Bredabaan in Maria-ter-Heide is versleten en aan vernieuwing toe. AWV zal daarom het wegdek vernieuwen tussen de Antitankgracht en het kruispunt met de Essensteenweg/Sint-Jobsesteenweg. De nieuwe laag asfalt zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren. Na de asfalteringswerken worden ook de wegmarkeringen terug aangebracht en aangepast waar nodig. Aan de bushalte ter hoogte van de kerk in Maria-ter-Heide, maken de klinkers plaats voor een verharding in asfalt. Aan de fietspaden langs de Bredabaan wordt niet gewerkt.

Werken in twee fases

Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, wordt er gewerkt in twee fases:

 • Fase 1: maandag 3 tot en met vrijdag 7 april
  In de eerste fase wordt er gewerkt vanaf de Antitankgracht tot en met het kruispunt van de Durentijdlei. Ook de aanpassingswerken aan de bushalte ter hoogte van de kerk worden in deze fase uitgevoerd.
   
 • Fase 2: dinsdag 18 tot en met maandag 24 april
  In fase 2 situeert de werfzone zich tussen het kruispunt met de Durentijdlei en het kruispunt met de Essensteenweg/Sint-Jobsesteenweg. Beide kruispunten blijven tijdens de werken steeds open.

Hinder en omleidingen

Tijdens de werken is de Bredabaan in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer ter hoogte van de werfzone. De verkeerssituatie ziet er dan als volgt uit:

 • Het doorgaand verkeer tussen Wuustwezel en Brasschaat wordt tijdens beide fases omgeleid via de Miksebaan/Elshoutbaan (N121), de Brechtsebaan/Eikenlei (N115) en de Beukenlei/Sint-Jobsesteenweg (N117).
 • In fase 2 kan plaatselijk verkeer (-3,5t) omrijden via de Durentijdlei. Er geldt dan een tijdelijk parkeerverbod in de Durentijdlei.
 • Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder, zij kunnen via de fietspaden de werken passeren.
 • De bussen van De Lijn kunnen in fase 1 meestal nog over de Bredabaan rijden, behalve tijdens het asfalteren. Op 6 april is de Bredabaan volledig afgesloten en volgen ook de bussen de omleiding voor doorgaand verkeer. In fase 2 rijden de bussen om via de Durentijdlei.

Lokale bereikbaarheid

 • Woningen en handelszaken in de werfzone blijven te voet of met de fiets steeds bereikbaar. AWV zal signalisatie aan de werf voorzien met de boodschap dat handelszaken tijdens de werken bereikbaar blijven. Met de wagen is dit tijdens de werkuren (7u-17u) meestal niet mogelijk. Als een kleeflaag of nieuwe asfaltlaag is aangebracht, kan er minstens enkele uren erna geen verkeer over het nieuwe wegdek.
 • In fase 2 verloopt de toegang tot de Eikendreef via de Luiklei en de Diksmuidelei. De paaltjes in de Eikendreef worden dan tijdelijk weggehaald. Het dienstencentrum Maria-ter-Heidehove en het kinderdagverblijf ‘t Zandmannetje blijven op die manier steeds bereikbaar. 

Omleidingskaart fase 1:

Omleidingskaart fase 2:

Beide omleidingskaarten kan u downloaden in de zijkolom onder documenten.