Vernieuwing wegdek Antwerpsesteenweg (N12) in West- en Oostmalle

Regio
Gemeente
Weg
Datum 2 weken en 2 weekends in juli-augustus 2017

Tussen 30 juni en 26 augustus 2017 zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende twee weken en twee weekends werken uitvoeren aan de Antwerpsesteenweg (N12) in het centrum van Malle. Het wegdek wordt vernieuwd om de verkeersveiligheid en het rijcomfort te waarborgen. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken vinden de werken plaats tijdens de relatief verkeersluwe zomermaanden, worden ze opgesplitst in verschillende fases en wordt er ook één week enkel ’s nachts gewerkt. 

Vernieuwing wegdek Antwerpsesteenweg

Het wegdek van de Antwerpsesteenweg in Malle is versleten en aan vernieuwing toe. AWV zal daarom het wegdek vernieuwen vanaf het kruispunt met de Zoerselbaan (N179) in Westmalle tot en met het kruispunt van de Lierselei (N14) in Oostmalle. De nieuwe laag asfalt zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren. Na de asfalteringswerken worden ook de wegmarkeringen terug aangebracht. Aan de fiets- en voetpaden langs de Antwerpsesteenweg wordt niet gewerkt.

De werfzone op de Antwerpsesteenweg situeert zich vanaf het kruispunt met de Zoerselbaan (N179) in Westmalle tot en met het kruispunt van de Lierselei (N14) in Oostmalle. In de weekends worden voornamelijk de grote kruispunten in de werfzone aangepakt. De Antwerpsesteenweg blijft tijdens deze fases open en het verkeer wordt aan de kruispunten beurtelings geregeld. De zijtakken van de kruispunten zijn wel afgesloten. Tijdens de twee weken (ma-vrij) wordt telkens een langer stuk tussen de grote kruispunten vernieuwd. De Antwerpsesteenweg is dan volledig afgesloten voor doorgaand verkeer dat een omleiding volgt langs Zoersel via de N179 en de N14. 

Meer info volgt spoedig.

 

Schrijf u alvast in op onze nieuwsbrief

Met een digitale nieuwsbrief wil AWV u graag op de hoogte houden van de werken op de Anwerpsesteenweg. Telkens als er nieuws te melden valt over het project ontvangen geabonneerden een mailtje. Geïnteresseerd? Klik op het icoontje met de enveloppe rechtsboven deze pagina en schrijf u in op de nieuwsbrief.