Vernieuwing snelwegparkings Boorsem

Regio
Gemeente
Weg
Datum september 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt eind september de snelwegparkings van Boorsem (Maasmechelen) langs de E314 in beide richtingen. Het gaat om twee weekenden, waarbij telkens één parking wordt aangepakt. Tijdens de uitvoering worden de parkings afgesloten voor verkeer. ‘s Nachts moet het verkeer op de E314 ook plaatselijk over één rijstrook langs de werfzone rijden, wat voor de nodige verkeershinder zal zorgen.

 

De snelwegparkings in Boorsem (in beide richtingen) worden ingericht op maat van het vele vrachtverkeer. Langsparkeren zal enkel nog mogelijk zijn aan de buitenzijde van de parking. De schuine parkeervakken op het middenplein blijven behouden.

 

Weekendwerk om hinder te beperken

Van vrijdagochtend 20 september tot maandagochtend 23 september 2019 is de parking richting Nederland aan de beurt.

Van vrijdagochtend 27 september tot maandagochtend 30 september 2019 is de parking richting Leuven aan de beurt.  

De voorbereidende werken met plaatselijke hinder op de parking, starten telkens al tijdens de weekdagen voorafgaand aan het werkweekend. 
 

Minderhinder-maatregelen: steward helpt vrachtwagenchauffeurs op weg

Tijdens deze werken wordt gedurende de twee weekends een steward ingezet die de vrachtwagenchauffeurs ter plaatse attent maakt op de situatie en hen verder op weg helpt. Tijdens de werkzaamheden zal de parking immers volledig afgesloten zijn. 

 

OBU service points Boorsem blijft steeds bereikbaar

Op de snelwegparkings van Boorsem bevindt zich in elke rijrichting een service point voor On Board Units (OBU’s) die de kilometerheffing voor vrachtwagens registreren. Deze service points blijven tijdens de werken bereikbaar voor het vrachtverkeer, dat steeds kort halt kan houden.

Tijdens de nachten wordt de rechter- en pechstrook van de autosnelweg voorbehouden als zone voor vrachtwagens die het OBU service point moeten bereiken. Alle doorgaand verkeer op de E314 rijdt dan ‘s nachts plaatselijk over één rijstrook voorbij de parking. 

 

 

 

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog worden gewijzigd. De meest actuele info kunt u steeds vinden op deze webpagina.

 

Contacteer ons

Heeft u nog vragen over dit project? U kunt ons steeds contacteren via www.wegenenverkeer.be/contactformulier of tel. 011 74 23 00.