Vernieuwing goten en bermen Lodewijk De Konincklaan (N14) in Hoogstraten

Regio
Gemeente
Weg
Datum september - oktober 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt dit najaar de goten en bermen van een gedeelte van de Lodewijk De Konincklaan (N14) in Hoogstraten. Dit vanaf het kruispunt met de Sint-Lenaertseweg (N115) richting Rijkevorsel, over een afstand van ongeveer 400 meter, aan beide zijden van de weg. De verharde stroken maken plaats voor een groenberm met 30 nieuwe lindebomen. Zo krijgt deze invalsweg naar Hoogstraten ook meteen een mooie opwaardering van het straatbeeld. De werkzaamheden zullen ongeveer 6 weken in beslag nemen. 

Nieuwe goten en bermen

De verouderde goten langs het fietspad worden vervangen door nieuwe, in beton getrokken goten. Het fietspad wordt op enkele plekken hersteld, zo ook aan het begin en einde van de gootvernieuwing. Meteen worden alle inritten op het openbaar domein uniform aangepast, in dezelfde betonstraatstenen. 

De zeven uitheemse Amerikaanse eiken in de werkzone verdwijnen. Ze worden in de nieuwe groenberm vervangen door 30 inheemse lindebomen. De aanplanting van de bermen volgt waarschijnlijk volgend voorjaar, tijdens het volgende plantseizoen. 

Minderhinder-maatregelen: gefaseerde uitvoering in de bermen

De uitvoering is voorzien dit najaar (september - oktober 2019), maar tijdens de zomer kunnen al enkele voorbereidende werken plaatsvinden, zoals het rooien van de bomen. De werken zullen 6 weken in beslag nemen (3 weken per straatzijde).

Meer info over de uitvoering van de werken volgt later.