Vernieuwing gedeelte Nikelaan

Weg
Datum juni - juli 2019

Vanaf half juni 2019 vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek van een gedeelte van de Nikelaan (N156) op het grondgebied Laakdal en Meerhout. Om de kwaliteit en rijcomfort van de rijweg te verbeteren, wordt de oude betonbaan opgebroken en vervangen door een rijweg in asfalt. Deze werken zullen ongeveer een maand in beslag nemen.

 

De werkzone strekt zich uit over ongeveer 750m tussen poort A en poort F van de Nikesite, ter hoogte van de bocht aan het kanaal.

De oude betonweg wordt over de volledige breedte opgebroken. De rijweg wordt opnieuw opgebouwd op een dubbele fundering met daarop drie lagen asfalt, voorzien voor zwaar verkeer.  Meteen worden er goten langs de weg voorzien voor de afvoer van regenwater.

 

Minderhinder-maatregelen: omleiding via E313

De werken starten 11 juni 2019 en zullen naar verwachting een maand in beslag nemen. De exacte startdatum volgt nog.

De werfzone wordt tijdens de werken afgesloten voor verkeer, waardoor de Nikelaan tijdelijk in twee wordt geknipt. Vanuit richting Laakdal en vanuit richting Ham is de Nikelaan nog toegankelijk, maar is ze doodlopend ter hoogte van de werfzone.

Alle percelen die buiten de werfzone liggen, blijven dus steeds bereikbaar via één zijde van de Nikelaan:

  • Omleiding naar Nikelaan zijde Laakdal: volg ‘41’
  • Omleiding naar Nikelaan zijde Ham en Meerhout: volg ‘42’

 

Er wordt een omleiding aangegeven over de E313 via de complexen ‘25 Ham’ en ‘24 Geel-Oost’.

 

Voor de toegankelijkheid van de Nikesite worden ook een aantal minder-hindermaatregelen getroffen, zoals de aanleg van een tijdelijk wegenis richting ingang F.
De westelijke en (nieuwe) oostelijke hoofdtoegangen voor personeel en bezoekers blijven steeds bereikbaar.

 

 

Opgelet: infrastructuurwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan dus nog opschuiven.