Vernieuwing E19 tussen Sint-Job-in-'t-Goor en Kleine Bareel en ter hoogte van Antwerpen-Noord

Weg
Datum 30 juni - 9 augustus 2018

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant tijdens de zomervakantie van 2018 (juli – augustus) grondige vernieuwingswerken op drie verschillende locaties van de E19 in de Antwerpse Noorderkempen. De werken worden opgedeeld in drie werkperiodes zodat ze elkaar opvolgen en niet gelijktijdig hinder veroorzaken. AWV vernieuwt eerst het wegdek richting Antwerpen tussen de op- en afrittencomplexen Sint-Job-in-‘t-Goor (nr. 4) en Kleine Bareel (nr. 5). Daarna wordt het wegdek vernieuwd richting Nederland ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord. In augustus verplaatst AWV de werfzone terug hogerop richting Nederland en wordt de rijweg vernieuwd tussen de op- en afrittencomplexen Loenhout (nr. 2) en Brecht (nr. 3). Op alle locaties blijft er altijd verkeer mogelijk in beide richtingen. Voor de zomer volgt er meer informatie over de werken en de impact op het verkeer. 

Wat?

30/6 – 28/7: vernieuwing E19 tussen Sint-Job-in-‘t-Goor en Kleine Bareel richting Antwerpen

Op 30 juni 2018 start AWV ’s avonds met de inrichting van de eerste werfzone: de E19 richting Antwerpen tussen het op- en afrittencomplex van Sint-Job-in-‘t-Goor (nr. 4) en dat van Kleine Bareel (nr. 5). AWV voorziet de rechtse en linkse rijstrook van een nieuwe onder- en toplaag in asfalt en de pechstrook van een nieuwe toplaag in asfalt. Daarnaast worden de metalen vangrails op de middenberm vervangen door betonnen elementen (new jerseys). Deze werkzaamheden worden op 28 juli beëindigd.

28/7 – 9/8: vernieuwing R1/E19 ter hoogte van knooppunt Antwerpen-Noord richting Nederland

In het weekend van 28 en 29 juli verplaatst AWV de werfzone van de E19 naar het knooppunt Antwerpen-Noord richting Nederland. Hier legt AWV tot 9 augustus op de rechtse rijstrook een nieuwe fundering en top- en onderlaag in asfalt aan. 

Verkeershinder?

Van 30/6 tot 28/7:

  • Verkeer rijdt in beide richtingen over twee versmalde rijstroken
  • Oprit Sint-Job-in-'t-Goor en afrit Kleine Bareel richting Antwerpen afgesloten
  • Oprit Loenhout richting Nederland gedurende 1 weekend afgesloten

Van 28/7 tot 9/8:

  • Verkeer rijdt in beide richtingen over twee versmalde rijstroken

Meer info

Meer info volgt voor de zomer.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Met een digitale nieuwsbrief wil AWV u graag op de hoogte houden van de drie zomerwerven op de E19. Telkens als er nieuws te melden valt over de werken (bijvoorbeeld bij een fasewissel of een tijdelijke wijziging in de verkeerssituatie) ontvangen geabonneerden een mailtje. Zo kunnen ze altijd goed voorbereid op weg gaan.

Geïnteresseerd? Klik op het icoontje met de enveloppe rechtsboven deze pagina en schrijf u in op de nieuwsbrief.