Vernieuwing E19 tussen Brecht en Loenhout richting Nederland

Regio
Gemeente
Weg
Datum 10 augustus - 3 september 2018

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant tijdens de zomervakantie van 2018 (juli – augustus) grondige vernieuwingswerken op drie verschillende locaties van de E19 in de Antwerpse Noorderkempen. De werken worden opgedeeld in drie werkperiodes zodat ze elkaar opvolgen en niet gelijktijdig hinder veroorzaken. AWV vernieuwt eerst het wegdek richting Antwerpen tussen de op- en afrittencomplexen Sint-Job-in-‘t-Goor (nr. 4) en Kleine Bareel (nr. 5). Daarna wordt het wegdek vernieuwd richting Nederland ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord. In augustus verplaatst AWV de werfzone terug hogerop richting Nederland en wordt de rijweg vernieuwd tussen de op- en afrittencomplexen Loenhout (nr. 2) en Brecht (nr. 3). Op alle locaties blijft er altijd verkeer mogelijk in beide richtingen. Voor de zomer volgt er meer informatie over de werken en de impact op het verkeer. 

Wat?

Tussen het op- en afrittencomplex van Loenhout (nr. 2) en dat van Brecht (nr. 3) wordt het wegdek van de E19 grondig vernieuwd richting Nederland. AWV voorziet de rechtse en linkse rijstrook van een nieuwe onder- en toplaag in asfalt en de pechstrook van een nieuwe toplaag in asfalt. Daarnaast worden de metalen vangrails op de middenberm vervangen door betonnen elementen. 

Wanneer?

10 augustus - 3 september 2018

Verkeershinder?

  • Overdag (op weekdagen):
    • Verkeer beschikt in beide richtingen over twee versmalde rijstroken.
  • 's Nachts en tijdens weekends:
    • Verkeer richting Antwerpen over 2 rijstroken, richting Nederland over 1 rijstrook.
    • Complexen van Brecht en Loenhout zijn gedeeltelijk afgesloten richting Nederland.

Meer info

Meer info volgt voor de zomer.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Met een digitale nieuwsbrief wil AWV u graag op de hoogte houden van de drie zomerwerven op de E19. Telkens als er nieuws te melden valt over de werken (bijvoorbeeld bij een fasewissel of een tijdelijke wijziging in de verkeerssituatie) ontvangen geabonneerden een mailtje. Zo kunnen ze altijd goed voorbereid op weg gaan.

Geïnteresseerd? Klik op het icoontje met de enveloppe rechtsboven deze pagina en schrijf u in op de nieuwsbrief.