Vernieuwing E19 ter hoogte van knooppunt Antwerpen-Noord richting Nederland

Regio
Gemeente
Weg
Datum einde zomer 2018

Update 05/06/2018: De werken op de E19/R1 ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord (richting Nederland) zullen in de 2e helft van augustus plaatsvinden. Meer info volgt spoedig. 

Grondige vernieuwing wegdek E19 op drie locaties

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant dit en volgend jaar grondige vernieuwingswerken op drie verschillende locaties van de E19 ten noorden van Antwerpen. Ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord (richting Nederland), tussen Loenhout en Brecht (richting Nederland) en tussen Sint-Job-in-'t-Goor en Kleine Bareel (richting Antwerpen) wordt het wegdek grondig vernieuwd. Op alle locaties blijft er altijd verkeer mogelijk in beide richtingen, maar wordt er sterk vertraagd verkeer verwacht. Hieronder vindt u alle informatie terug over de werfzone ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord.

 • E19 ter hoogte van knooppunt Antwerpen-Noord richting Nederland ►(uitvoering in 2e helft augustus 2018)
  Meer info hieronder.
   
 • E19 tussen Loenhout en Brecht richting Nederland ► (uitvoering wellicht in najaar 2018)
  Meer info over deze werf? Klik hier.
   
 • E19 tussen Sint-Job-in-'t-Goor en Kleine Bareel richting Antwerpen ►(uitgesteld naar zomer 2019)
  Meer info over deze werf? Klik hier.

Vernieuwing E19 ter hoogte van knooppunt Antwerpen-Noord richting Nederland

Op de E19 wordt ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord het wegdek vernieuwd in de richting van Nederland. AWV legt hier op de rechtse rijstrook een nieuwe fundering en top- en onderlaag in asfalt aan. Op de middelste rijstrook wordt enkel een deel van de toplaag in asfalt vernieuwd.

Verkeerssituatie

 • Tijdens de werken blijven er voor het verkeer richting Nederland steeds twee versmalde rijstroken beschikbaar, maar er geldt een bijzondere tonnagebeperking: het autoverkeer (alle voertuigen met een maximaal gewicht van 3,5t) wordt via doorsteken in de middenberm over 1 rijstrook op de kant van Antwerpen (spookstrook) geleid. Het zwaar verkeer (alle voertuigen boven 3,5t) moet de werfzone passeren over de linkerrijstrook. Opgelet: de afrit Kleine Bareel (nr. 5) is enkel bereikbaar via de linkerrijstrook. Ook autoverkeer (-3,5t) dat de afrit Kleine Bareel wil nemen, moet dus de linkerrijstrook nemen
 • Verkeer richting Antwerpen behoudt steeds doorgang over twee rijstroken
 • De aansluitingen van en naar de A12 blijven tijdens de werken steeds open
 • Richting Antwerpen blijft de oprit Kleine Bareel (nr. 5) aan de Kapelsesteenweg (N11) open, maar de oprit aan de Bredabaan (N1) gaat dicht. Richting Nederland blijven alle op- en afritten open.

Bovenstaande kaarten kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'. 

Snelheidsbeperking

Tijdens de werken geldt er ter hoogte van de werfzone een snelheidslimiet van 70 km/uur, in de doorsteken bedraagt de maximale toegelaten snelheid 50 km/u. De snelheidsbeperking is noodzakelijk om de veiligheid van de weggebruikers en de wegarbeiders niet in het gedrang te brengen.

Goed om weten

Nieuwe wegfundering heeft tijd nodig om uit te harden en nieuw asfalt moet een tijdlang afkoelen. Tijdens die perioden zullen passerende weggebruikers dus geen werfactiviteit op de afgesloten rijstroken zien. De werken zijn sterk afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning nog gewijzigd wordt.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Met een digitale nieuwsbrief wil AWV u graag op de hoogte houden van de drie werven op de E19. Telkens als er nieuws te melden valt over de werken (bijvoorbeeld bij een fasewissel of een tijdelijke wijziging in de verkeerssituatie) ontvangen geabonneerden een mailtje. Zo kunnen ze altijd goed voorbereid op weg gaan.

Geïnteresseerd? Klik op het icoontje met de enveloppe rechtsboven deze pagina en schrijf u in op de nieuwsbrief.