Vernieuwing brugvoegen E19 ter hoogte van Kontich richting Brussel

Regio
Gemeente
Weg
Datum 2 weekends in maart 2018

In maart vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende twee weekends twee brugvoegen van de E19 in Kontich richting Brussel. De werfzone bevindt zich op de brug over de Pierstraat ter hoogte van het op- en afrittencomplex Kontich (nr. 7). Het verkeer richting Brussel beschikt tijdens beide weekends steeds over twee versmalde rijstroken. De afrit Kontich is enkel afgesloten tijdens het eerste weekend.

Vernieuwing brugvoegen

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren. De werken aan de brugvoegen worden gespreid over twee weekends en twee voorbereidende nachten. Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Twee weekends hinder

Op de brug van de E19 over de Pierstraat in Kontich worden de voegen vervangen op de kant richting Brussel. De werken worden in twee weekends uitgevoerd om de hinder zo klein mogelijk te houden.

Data onder voorbehoud:

  • Fase 1 start vrijdagavond 2 maart (20u) en duurt tot maandagochtend 5 maart (05u) 

  • Fase 2 start vrijdagavond 16 maart (20u) en duurt tot maandagochtend 19 maart (05u)

Tijdens beide fases beschikt het verkeer op de E19 richting Brussel over twee versmalde rijstroken. Tijdens het eerste weekend is de afrit Kontich (nr. 7) richting Brussel afgesloten. Het verkeer kan dan keren aan het volgende complex in Rumst (nr. 8).

Voor elk weekend zullen er tijdens de nachten van donderdag op vrijdag eerst voorbereidende werken plaatsvinden. Op de E19 worden dan 1 of 2 rijstroken ingenomen tussen 20u en 05u. De afrit Kontich is tijdens beide nachten ook afgesloten.

Ter hoogte van de werfzone geldt er een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Weersgevoelig

Deze werken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kunnen de werken niet plaatsvinden. Daarnaast is ook een temperatuur van minstens 5° C vereist.