Vernieuwing brug E313 over spoorlijn Lier-Herentals in Grobbendonk

Regio
Gemeente
Weg
Datum maart 2016 - begin september 2017

Update 21/06/2017: De werken verlopen volgens planning. De nieuwe staalkabels in de brug zijn geplaatst. Hiermee is het belangrijkste kritische punt om de planning van de werken aan te houden achter de rug. Nu worden vooral afwerkingen uitgevoerd aan brug en wegdek. Het Agentschap Wegen en Verkeer voorziet begin september klaar te zijn met de werken. 

Vernieuwing brug E313 in Grobbendonk

Vanaf maandag 21 maart 2016 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met werken aan de brug van de E313 over de spoorlijn Lier-Herentals in Grobbendonk. Het noordelijke brugdeel van de E313 is dringend aan vervanging toe. De zuidelijke helft werd eerder al versterkt, in 2012. De noordelijke brughelft wordt volledig afgebroken, inclusief de pijlers en funderingen, en daarna heropgebouwd. De nieuwe brug zal meteen ook wat breder zijn dan de vorige. Moest de E313 in de toekomst ooit verbreed worden, dan is deze brug hier al op voorzien.
 

Werken aan snelwegbrug september afgerond

Door een kwaliteitsprobleem met de stalen kabels die moeten zorgen voor de naspanning van de brug kunnen de werken niet in april maar pas tegen september afgerond worden.  

 

Verkeerssituatie vanaf begin tot einde werken

Ter hoogte van de werfzone wordt het doorgaand verkeer op de E313 vanaf 21 maart 2016 volledig op de zuidelijke brughelft geplaatst. Zowel het verkeer richting Antwerpen als het verkeer richting Hasselt verloopt dus over twee versmalde rijstroken. Dat kan in beide richtingen vertragingen veroorzaken. Deze verkeerssituatie blijft zo tot het einde van de werken in het voorjaar van 2017.


Voor de buurt zal de hinder beperkt blijven. De bewoners van de Spoorwegstraat kunnen hinder ondervinden van het werfverkeer, dat voornamelijk via deze straat zal verlopen. Maar de woningen zelf blijven op elk moment bereikbaar.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Met een digitale nieuwsbrief wil AWV u graag op de hoogte houden van de voortgang van de werken aan de brug. Telkens als er nieuws te melden valt over de werf (bijvoorbeeld bij een fasewissel of een tijdelijke wijziging in de verkeerssituatie) ontvangen geabonneerden een mailtje. Zo kunnen ze altijd goed voorbereid op weg gaan.

Geïnteresseerd? Klik op het icoontje met de enveloppe rechtsboven deze pagina en schrijf u in op de nieuwsbrief.