Vernieuwen greppels en toplaag op N367 in Gistel

Regio
Gemeente
Weg
Datum 05/08/2019 tot en met 23/08/2019

Op maandag 05 augustus 2019 starten infrastructuurwerken langsheen de N367 in het centrum van Gistel.

Wat?

De werken omvat het vernieuwen van de greppels en straatkolken. Aansluitend aan deze werken wordt de rijweg voorzien van een nieuwe asfaltlaag.

De huidige greppels in natuursteen zijn op veel plaatsen verzakt met grote en gevaarlijke putten tot gevolg. De greppels worden voorzien in ter plaatse gegoten beton. Ook de straatkolken worden vernieuwd naar een ander type. Aansluitend wordt de volledige rijweg voorzien van een nieuwe toplaag.

Waar?

De werfzone omvat de Markt en de Sint-Jansgasthuisstraat. De werfzone start aan de Kerkstraat (deze blijft open voor verkeer) tot aan de Bruidstraat.

De volledige werfzone wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De voetpaden blijven toegankelijk.

Omleidingen

De omleiding voor zwaar verkeer (>3,5 ton) verloopt over de N33 (Oostendebaan) - N358 (Kanaalstraat - Keiweg Oudenburg) - N368 (Stationstraat - Westkerkestraat Oudenburg) - N367 (Gistelsesteenweg).

De omleiding voor verkeer < 3,5 ton, richting Brugge verloopt over de Callaertswalledreef - Zevekoteheirweg - Stampaerthoekweg (30 km/u)

De omleiding voor verkeer < 3,5 ton, richting Oostende verloopt over de Galgestraat - Groende Dreef - uitkomend op Vaartstraat.

Er is geen toegang mogelijk op de N367 vanuit de Stationstraat, Mosselstraat en Neerhofstraat.

Timing

De werken duren een drietal weken. De einddatum is voorzien op vrijdag 23 augustus, maar kan mits weersomstandigheden opschuiven.