Verkeer Krijgsbaantunnel (R11) tijdelijk over pechstrook in beide richtingen

Regio
Gemeente
Weg
Datum 11 t.e.m. 22 maart 2019

Van 11 tot 22 maart 2019 zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uitvoeren aan de Krijgsbaantunnel in Borsbeek. Om het probleem van opwellend water in de tunnelhelling aan de kant van Borsbeek aan te pakken zullen injecties worden uitgevoerd in de tunnelconstructie. Om dit dit te kunnen doen zal een tijdelijke sleuf gegraven worden. Tijdens de werken wordt in beide richtingen een rijstrook ingenomen. Verkeer kan wel steeds over de pechstrook blijven rijden. 

Water door krimpscheur

Op de helling aan de kant van Borsbeek kampt de tunnel al een tijdje met opwellend water in het wegdek. Omdat de tunneltoerit opgebouwd is uit twee delen bevindt er zich een naad tussen deze delen. Door het krimpen en uitzetten onder invloed van temperatuurschommelingen is hier waarschijnlijk een krimpscheur ontstaan en sijpelt water naar binnen. AWV zal de krimpscheur nu met injecties dichten zodat er geen water meer naar binnen kan.

Verkeer steeds doorgang

Om de injecties te kunnen uitvoeren moet er een sleuf gegraven worden op de middenberm tussen de twee wegdelen aan de kant van Borsbeek. Om de werken veilig uit te voeren zal een rijstrook in beide richtingen ingenomen worden. Het verkeer kan echter steeds passeren over de pechstrook.