Twee kruispunten langs Mechelbaan (N15) in Putte worden veiliger

Regio
Gemeente
Weg
Datum 23 september - 19 november 2019

Update: De heraanleg van de kruispunten is bijna achter de rug. Van 12 tot 19 november worden de nieuwe kruispunten geasfalteerd, worden de markeringen aangebracht en gebeuren de laatste afwerkingen. Tegen dinsdagavond 19 november worden de kruispunten opnieuw opengesteld en is er geen hinder meer voor het verkeer.

Op maandag 23 september 2019 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van twee kruispunten langs de Mechelbaan (N15) in Putte. De kruispunten worden veiliger gemaakt door onder meer fietsoversteken en afslagstroken aan te leggen. Verder worden bushaltes verplaatst en vernieuwd. Tijdens de werken zijn de kruispunten onderbroken en wordt het verkeer omgeleid

Veiligere kruispunten met fietsoversteken

Twee kruispunten langs de Mechelbaan in Putte worden volledig vernieuwd: het kruispunt met de Scherpstuklei en de Dokter Cornilstraat in Peulis en het kruispunt met de Bosstraat en de Jan de Cordesstraat in Beerzel. Op beide kruispunten worden oversteekplaatsen met middeneilanden aangelegd zodat fietsers veiliger de Mechelbaan kunnen oversteken. Daarnaast wordt in het midden van het kruispunt ook opstelruimte voorzien voor afslaand verkeer. Verder worden ook de bushaltes ter hoogte van de kruispunten iets opgeschoven en verhoogd aangelegd voor meer comfort bij het in- en uitstappen van de bus. Tot slot worden ook de rijweg en de fietspaden aan beide kruispunten vernieuwd.

Kruispunt N15 met Scherpstuklei en Dokter Cornilstraat:

 

Kruispunt N15 met Bosstraat en Jan de Cordesstraat:

Kruispunten op de schop vanaf 23 september

De werken aan beide kruispunten beginnen op maandag 23 september en zullen ongeveer twee maanden duren. De werken worden gelijktijdig uitgevoerd om de totale duurtijd zo kort mogelijk te houden.

Aan beide kruispunten worden er voor de start van de werken enkele bomen gerooid. 

Omleidingen tijdens werken

Tijdens de werken zijn beide kruispunten volledig onderbroken voor alle verkeer. Er worden omleidingen voorzien:

Bovenstaande afbeelding kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'.

  • Doorgaand verkeer tussen Mechelen en Heist-op-den-Berg volgt in beide richtingen een omleiding via de Berlaarbaan/Mechelbaan, Sander de Vosstraat en de Aarschotsebaan/Liersesteenweg (N10).
  • Verkeer komende van Mechelen richting Putte/Beerzel rijdt om via Onze-Lieve-Vrouw-Waver: R6, Berlaarbaan, Mechelbaan/Dijk/Molenstraat/Waversesteenweg, Lierbaan, Bredestraat, Kleinmannekenstraat.
  • Verkeer komende van Heist-op-den-Berg richting Putte rijdt om via de Liersesteenweg/Aartschotsebaan (N10) en de Houwstraat.
  • Zwaar vrachtverkeer (+3,5t) moet in beide richtingen een omleiding volgen over Lier via de R6, N14, N108, R16 en N10.
  • Fietsers worden ter hoogte van de kruispunten plaatselijk omgeleid via de achterliggende straten.

Blijf op de hoogte

De meest actuele informatie kan u steeds terugvinden op deze pagina.