Twee dagen hinder op Dorpsstraat/Westmeerbeeksesteenweg (N15) in Heist-op-den-Berg

Regio
Gemeente
Weg
Datum 8 en 9 april 2019

Tijdens de eerste week van de paasvakantie, op maandag 8 en dinsdag 9 april, voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de Dorpsstraat/Westmeerbeeksesteenweg (N15) in Heist-op-den-Berg. Vanaf het kruispunt met de Hoekstraat tot net voorbij het kruispunt met de IJzerenweg wordt de bovenste laag van het wegdek vernieuwd.

Vernieuwing wegdek

Het wegdek van de Dorpsstraat/Westmeerbeeksesteenweg is plaatselijk versleten en aan vernieuwing toe. De werfzone bevindt zich tussen het kruispunt met de Hoekstraat tot net voorbij het kruispunt met de IJzerenweg. De bovenste laag asfalt wordt er in beide richtingen vernieuwd.

N15 twee dagen afgesloten

De werken worden uitgevoerd in de paasvakantie om de hinder voor het verkeer te beperken. Op maandag 8 en dinsdag 9 april is de Dorpsstraat/Westmeerbeeksesteenweg volledig afgesloten in beide richtingen. Het verkeer wordt omgeleid via Kleine Steenweg – Liersesteenweg (N10) – Haltestraat/Begijnendijksesteenweg – Houtvensesteenweg/Vennekensstraat. Voor fietsers is er geen hinder, aan de fietspaden wordt niet gewerkt.

Lokale bereikbaarheid

Woningen en bedrijven in de werfzone blijven tijdens de werken meestal bereikbaar met de wagen, behalve tijdens specifieke werken zoals het frezen van de oude asfaltlaag of het aanbrengen van een nieuwe kleef/asfaltlaag. Op de parkeerstroken naast de rijweg geldt tijdens de werken een tijdelijk parkeerverbod.

Weersafhankelijk

Opgelet, asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer en/of te lage temperaturen kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds terug te vinden op deze webpagina.