Tongeren - Riemst: Herinrichting zone rond op- en afrittencomplex 32

Regio
Gemeente
Weg
Datum 22/08/2016 - najaar 2017

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal het op- en afrittencomplex 32 ‘Tongeren’ van de E313 aansluiten op de recent aangelegde rotonde op de Tongersesteenweg (N79) aan de zijde van Riemst. Om de verkeershinder te beperken zal de aannemer deze werkzaamheden uitvoeren tijdens het verlengd weekend van 11,12 en 13 november. 

In de loop van de voorbije maanden heeft het agentschap op de Tongersesteenweg een nieuwe rotonde aangelegd ter hoogte van het op- en afrittencomplex. Nu zal de aannemer de oprit richting Hasselt en de afrit komende van Luik aansluiten op deze nieuwe rotonde. Tegelijkertijd zal hij de oprit richting Hasselt volledig renoveren. 

Wanneer? 

De werkzaamheden starten donderdag 10 november om 20.00 uur en moeten ten laatste maandagochtend 14 november om 06.00 uur klaar zijn.

Verkeerssituatie tijdens verlengd weekend

Vanaf donderdagavond 10 november 20.00 uur zal het agentschap de afrit komende van Luik en de oprit richting Hasselt afsluiten en omleidingen voorzien via het nabijgelegen op- en afrittencomplex 31 “Bilzen-Hoeselt”. 
De oprit richting Luik en de afrit komende van Hasselt blijven open voor het verkeer. Op de N79 kunnen de weggebruikers in beide richtingen blijven rijden. Vanaf maandagochtend 14 november is het volledige op- en afrittencomplex weer open voor het verkeer. 

Aansluitend: Sint-Maartenstraat afgesloten vanaf zondag 13/11 tot voorjaar 2017

Aansluitend op de bovenstaande werkzaamheden zal de aannemer de zone rond de nieuwe rotonde verder afwerken en de Sint-Maartenstraat hierop aansluiten. Hiertoe zal het agentschap deze straat vanaf zondag 13 november tot het voorjaar van 2017 afsluiten ter hoogte van de N79. De einddatum zal afhangen van de weersomstandigheden tijdens de wintermaanden. Het verkeer van en naar de Sint-Maartenstraat kan tot dan omrijden via de Millerstraat.