Structureel onderhoud tussen Zwijnaarde en De Pinte

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf 14 oktober tot midden november

Update 6/11: Deze namiddag gaat ook alle signalisatie weg aan de fietspaden en vervalt de fietsomleiding. De onderhoudswerken aan de N60 zijn dan volledig klaar. We willen u langs deze weg bedanken voor uw geduld en begrip!

 

Op maandag 21 oktober startte het Agentschap Wegen en Verkeer met structurele onderhoudswerken op de N60 in Zwijnaarde en De Pinte. De gewestweg krijgt een nieuw wegdek in geluidsarm asfalt. In de week van 14 oktober gaat de aannemer al aan de slag met de voorbereidende werken. Vanaf dan gaan de fietsomleidingen al in voege. De werken duren tot midden november.

Waar werken we en wat houden de werken in?

Richting Gent werkt de aannemer tussen de kruispunten “Den Beer” in De Pinte en het kruispunt met de Hutsepotstraat  in Zwijnaarde. Richting Oudenaarde wordt er gewerkt en tussen het kruispunt met de Hutsepotstraat in Zwijnaarde en het kruispunt “de Klosse” in Zwijnaarde. De N60 krijgt een volledig nieuw wegdek in geluidsarm asfalt. Dit zal de geluidsoverlast langs de N60 sterk verminderen en de leefkwaliteit verbeteren voor de omwonenden. Na de werken zullen de parkeerstroken langs de N60 tussen de kruispunten verdwijnen. De fietspaden worden verbreed en krijgen nieuwe markeringen in functie van de verkeersveiligheid.

Voorbereidende werken vanaf 14 oktober (één week) (afgerond)

In deze fase werkt de aannemer langs de N60. Het fietsverkeer wordt vanaf dan omgeleid. Er is een fietsomleiding voorzien zowel ten oosten (Gent-Zevergem) als ten westen (Gent-De Pinte) van dit deel van de N60. Het gemotoriseerd verkeer op de N60 zal in de eerste week van de werken weinig tot geen hinder ondervinden.  

Asfaltwerken vanaf 21 oktober tot midden november (afgerond)

De N60 krijgt tussen de kruispunten “Hutsepot” en “De Klosse” in beide richtingen nieuwe asfalt. Tussen het kruispunt “Den Beer” en “De Klosse” wordt er enkel heraangelegd richting Gent.  Het verkeer rijdt gedurende de werken over één rijstrook in elke richting. De zijstraten die in de werfzone liggen (Gebuurtestraat, Grote Steenweg (N60C)), worden afgesloten van de N60. De kleinere woonstraten die enkel aansluiten op de N60 gaan twee maal gedurende een korte periode dicht aan de aansluiting met de N60. De aannemer verwittigt daarvan kort op voorhand. Op de kruispunten blijven alle bewegingen mogelijk. De fietsomleiding blijft in voege. Voor meer info over het openbaar vervoer, kunt u steeds terecht op www.delijn.be

Minder hinder

AWV werkt in verschillende fases om de uitvoeringstermijn zo kort mogelijk te houden en het verkeer op de N60  tijdens de werken mogelijk te maken. Het stuk van de N60 tussen de kruispunten "Den Beer" en "De Klosse" rijrichting Oudenaarde wordt In het voorjaar, als het complex aan de Pinte klaar is, onder handen genomen.