Structureel onderhoud Steenweg op Sint-Joris-Winge tussen het kruispunt met de Nieuwrodese Steenweg en het ‘Duracell-rondpunt’

Regio
Gemeente
Weg
Datum 16/09/2019 tot en met 27/09/2019

Waar?

De onderhoudswerken vinden plaats op de Steenweg op Sint-Joris-Winge in Aarschot, tussen het kruispunt met de Nieuwrodese Steenweg en het ‘Duracell-rondpunt’ met de Aarschotsesteenweg/Ter Heidelaan. De werken gebeuren over een totale afstand van 3,6 kilometer

Wat?

Het wegdek van de gewestweg is toe aan vernieuwing. Wegen en Verkeer vervangt de toplaag van het wegdek in beide rijrichtingen en brengt nieuwe markeringen aan. De werken worden uitgevoerd in vier verschillende fasen. 

  • In een eerste fase werken we in de richting van het ‘Duracell-rondpunt’, tussen het kruispunt met de Nieuwrodese Steenweg en de Gelrodeweg. Deze fase loopt van 16/09 tot en met 17/09. 
  • In een tweede fase werken we tussen het kruispunt van de Gelrodeweg en het ‘Duracell-rondpunt’. Deze fase loopt van 17/09 tot en met 20/09.
  • In een derde fase werken we in de andere rijrichting, in de richting van de E314, tussen de Gelrodeweg en het ‘Duracell-rondpunt’. Deze fase loopt van 23/09 tot en met 26/09. 
  • In een vierde fase werken we tussen het kruispunt met de Gelrodeweg en het kruispunt van de Nieuwrodese Steenweg. Deze fase loopt van 26/09 tot en met 27/09.

Wanneer?

Volgens de huidige planning vinden de werken plaats tussen maandag 16 september en vrijdag 27 september 2019. 

Hinder en omleidingen: werken 's nachts voor minder hinder

De werken worden ‘s nachts, van 19u00 tot 5u30, uitgevoerd om de hinder voor het verkeer te beperken. Tijdens de eerste en vierde fase van de werken zal het verkeer over het rijvak in de tegenovergestelde rijrichting worden geleid. Enkel het doorgaand verkeer op de ring zal mogelijk zijn ter hoogte van het kruispunt met de Gelderodeweg tijdens deze fases. Het verkeer dat vanuit het centrum naar de E314 wil rijden en andersom moet langs het ‘Duracell-rondpunt’ rijden.

Tijdens de tweede en derde fase zal er een omleiding in beide richtingen worden voorzien voor doorgaand verkeer via de Leuvensesteenweg (N19), Gaston Geenslaan, Nieuwlandlaan en de Nijverheidslaan tot op de Ter Heidelaan.

Tijdens de werken zullen de aanliggende woningen en woningen gelegen in een straat die enkel toegankelijk is via de werfzone, niet bereikbaar zijn met de auto.

Meer info?  

Hebt u vragen over onze werken?
Aarzel niet om ons te contacteren op volgend adres: www.wegenenverkeer.be/contactformulier
of via het telefoonnummer van Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant: 016-66 57 50