Structureel onderhoud binnenring R0 net voor de verkeerswisselaar met de E40 in Sint-Stevens-Woluwe

Regio
Gemeente
Weg
Datum 20-22/05/2019 én 29/05/2019 - 2/06/2019 (Hemelvaartweekend)

Waar en wat?

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt in de week van 20 mei twee nachten aan een structureel onderhoud met asfalt op de binnenring van de Ring rond Brussel (R0) ter hoogte van de verkeerswisselaar met de E40 in Sint-Stevens-Woluwe in de rijrichting van Bergen/Charleroi/Namen. Ook de week erop, tijdens het Hemelvaartweekend, wordt van 29 mei tot 2 juni - vier nachten op dezelfde locatie 300m verderop - gewerkt aan betonherstellingen. Een mobiele werf en tijdelijke markeringen begeleiden het verkeer in de goede richting.

De werken zijn opgesplitst in twee werfzones met een verschillend tijdstip. Een mobiele werf zorgt voor lokale asfaltherstellingen. Bij de betonherstelling wordt er met vaste signalisatie en tijdelijke markering gewerkt. De aannemer zal het doorlopend gewapend beton over de volledige dikte uitbreken en voorzien van een nieuwe wapening en verankering. De herstelde vakken krijgen een nieuwe betonverharding door gebruik van snelverhardend wegenisbeton. Deze werken liggen in het verlengde van herstellingswerken die tijdens de Paasvakantie op deze locatie werden aangepakt.

De werken worden ‘s avonds/’s nachts, in twee zones en op verschillende data uitgevoerd:

  • Zone 1 Asfaltherstelling (mobiele werf) op 2e en 3e rijstrook > start maandagavond 20/05/19 vanaf 24u. tot 5u. en opnieuw dinsdagavond vanaf 24u. tot. woensdagochtend 22/05/19 5u in de rijrichting van Bergen/Charleroi/Namen
  • Hinder 20 tot 22 mei: overdag alle rijstroken beschikbaar | na 24u. tot 5u. zijn 3 rijstroken afgesloten en rijdt het verkeer over 2 rijstroken van de oprit naar de E40 Leuven en Evere.

  • Zone 2 Betonherstelling (vaste signalisatie) start woensdagavond 29/05/19 vanaf 20u. tot zondagavond 02/06/19 23u. in dezelfde rijrichting van Bergen/Charleroi/Namen, maar dan een kleine 300 m verder op de R0 
  • Hinder tijdens Hemelvaartweekend: overdag blijven de linker- en de middenrijstrook beschikbaar, de rechterrijstrook blijft continue afgesloten | na 20u. tot 5u. zijn enkel 1 linker en 1 rechter rijstrook beschikbaar.

Tijdens deze werken wordt er met vaste signalisatie en tijdelijke markering gewerkt. Wanneer er ‘s nachts gewerkt wordt, zal er links en rechts van de werfzone één extra rijstrook ingenomen worden. De finale betonlaag moet minstens twee dagen uitharden, daarom blijft in de tweede zone de signalisatie staan tot zondagavond 2 juni 23u.

Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht tijdens deze werkzaamheden beperkte hinder voor het doorgaand verkeer op de R0 richting Bergen/Charleroi/Namen en voor het verkeer dat de afrit E40 richting Luik/Leuven wil nemen.