Steenweg Borgloon: vernieuwing

Regio
Gemeente
Weg
Datum september - oktober 2019

UPDATE 3/10/2019:
Door het regenweer moeten de asfalteringswerken worden opgeschoven naar maandag 7 oktober 2019. Omdat de nodige voorbereidingen al getroffen werden in de werfzone, blijft de Steenweg op Borgloon ook gedurende het hele weekend afgesloten. Als het weer mee zit, kan de weg maandagavond 7/10 openen voor verkeer.

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de Steenweg Borgloon (N754) in Wellen vernieuwen vanaf de Hertenstraat tot aan de Kleestraat (±400m.). Tijdens deze werken zal de  aannemer het huidige betonnen wegdek stuk beuken en vervolgens heraanleggen met asfalt. Hij zal ook de kasseien van de kantstroken opbreken en de vrijgekomen ruimte gebruiken om een breder fietspad in beton aan te leggen. 

Deze werkzaamheden sluiten aan op de zone die al in eerdere fases werd heringericht en zullen het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.  

De start van de werken is voorzien op maandag 9 september 2019. Half oktober zouden ze klaar moeten zijn. 

 

 

Minderhinder-maatregelen: open richting Borgloon, omleiding richting Wellen

De aannemer zal de werkzaamheden gefaseerd uitvoeren. Hierdoor kan het verkeer richting Borgloon tijdens het grootste deel van de werken langs de werfzone blijven rijden. Richting Wellen zal voor het gemotoriseerd verkeer gedurende de volledige duur van de werken een omleiding gelden via de Sint-Truidersteenweg, Weg op Berlingen en de Overbroekstraat.  

Enkel tijdens het plaatsen van het asfalt zal in beide richtingen de bovenstaande omleiding gelden. Dit zal gebeuren tijdens de laatste 3 dagen van de werken. 

Tijdens de werkzaamheden worden de aansluitingen van de Oude Wellenweg en de Hertenstraat binnen de werfzone tijdelijk afgesloten. Deze wegen blijven bereikbaar via het achterliggende wegennet.  

Voetgangers en fietsers kunnen te allen tijde langs de werfzone. 

 

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

 

 

Vragen?

Neem contact op via dit formulier of contacteer Wegen Limburg op tel. 011 74 23 00.